0.64 Konut Kredisi Kampanyası Sona Erdi! Ağustos Ayında Konut Satış Rakamları Nasıl Etkilenir, Ev Fiyatları Ne Olur?

Ziraat Bankası, Halkbank ve Vakıfbank tarafından 1 Haziran 2020 tarihi itibari ile başlatılan tarihi konut kredisi kampanyası büyük ilgi görmüş, ipotekli konut satış rakamları rekor üstüne rekor kırmıştı.

Ziraat Bankası, Halkbank ve Vakıfbank tarafından 1 Haziran 2020 tarihi itibari ile başlatılan tarihi konut kredisi kampanyası büyük ilgi görmüş, ipotekli konut satış rakamları rekor üstüne rekor kırmıştı. Bugün yapılan son güncelleme ile düşük faizli konut kredisi kampanyası sona erdi. Peki, konut fiyatları ve satış rakamları nasıl etkilenecek?

Korana virüs salgını döneminde konut ve inşaat sektörü büyük darbe almış, vatandaşın ev sahibi olma konusundaki isteksizliği ile beraber konut satış rakamları durma noktasına gelmişti.



KAMU BANKALARININ 0.64 KONUT KREDİSİ KAMPANYASI BİTTİ Mİ?



Evet, bugün itibari ile 3 kamu bankası da kredi kampanyasını güncellerken ucuz kredi desteğini sona erdirdiler.



Hatırlanacağı üzere kampanyada ilk olarak 0.74 olan konut kredisi kampnayası güncellenmiş, ilk yapılan güncelleme ile bu oran yüzde 0.79 seviyesine çekilmişti.



Ardından gelen ikinci kampanya güncellemesi ile ise söz konusu oran yüzde 0.87 seviyesine çekilmiş ancak sıfır konut kredisinde bir değişiklik yapılmamıştı. Bugün yapılan son dakika güncellemesi ile ise ne yazık ki ucuz kredi desteği sona erdirildi.



Kamu bankaları tarafından 1 Haziran 2020 tarihi itibari ile verilen 180 ay vadeli 12 ay ertelemeli konut kredisi desteği bitti. Kamu bankalarında konut kredisi faiz oranı yüzde 0.87 seviyesine çekildi.



KREDİ FAİZLERİ YÜKSELDİ! YÜKSELEN FAİZLER KONUT SATIŞ RAKAMLARI VE EV FİYATLARI ÜZERİNDE NASIL BİR ETKİ YARATIR?



Yaşanan gelişmeler sonrasında gözler konut sektörüne çevrildi. Konut sektörünün beklentisi sıfır konut paketinde desteğin devam ettirilmesi yönündeydi.



Ancak kampanya bitti. Konut kredisi faiz oranlarında yaşanan yükselişin ardından konuta olan talebin kademeli olarak azalacağı belirtilirken talepte yaşanacak olası keskin bir düşüşün konut fiyatlarına indirim olarak yansıyacağı belirtiliyor.



Emlak365.com


Emlak Haberleri Haberleri