0.69 Konut Kredisi Destekli Bankalardan Satılık Daireler, Arsalar, Dükkan İlanları!

Bankalar emlakçı oldu! Bankadan satılık ev, gayrimenkul ve arsa ilanları yarı fiyatına denk gelen satış fiyatları ile dikkat çekerken yine düşük faizli konut kredisi desteği ile de talep topluyor.

Bankalar emlakçı oldu! Bankadan satılık ev, gayrimenkul ve arsa ilanları yarı fiyatına denk gelen satış fiyatları ile dikkat çekerken yine düşük faizli konut kredisi desteği ile de talep topluyor. Bankaların icra satışları artış gösterirken, bankaların icralık evleri fiyatları ile dikkat çekti. İcradan ev almak isteyenler için Ziraat Bankası, Halkbank, Vakıfbank, Denizbank, İş Bankası, Türkiye Finans Katılım Bankası satılık gayrimenkul ilanları ile merak edilen detaylar haberimizde...

Bankaların satılık taşınmaz ilanları rekor artış gösterdi. Ekonomide yaşanan dalgalanma sonrasında bankaların taşınmaz rakamları rekor seviyede artış gösterirken bankaların icralık ev ilanları fiyatları ile de dikkat çekti. Özellikle de kamu bankaları arasında yer alan Halbank, Vakıfbank ve Ziraat Bankası satılık daire ilanları ev satın almak isteyenler tarafından yakından takip ediliyor.



ZİRAAT BANKASI SATILIK GAYRİMENKULLER! DAİRE, ARSA, DÜKKAN SATIŞ İLANLARI İÇİN BAŞVURU NASIL YAPILIR, İCRALIK EVLER NASIL TAKİP EDİLİR?



Kamu bankaları arasında yer alan Ziraat Bankası Türkiye'nin en büyük bankası olarak öne çıkıyor. Kullandırmış olduğu kredi miktarı ile de diğer bankaların önüne geçen Ziraat Bankası pandemi döneminde de çok sayıda ucuz kredi desteği sunmuştu. 2020 yılında bankanın satışa sunduğu taşınmaz miktarı da rekor kırmıştı.



2020 yılında Ocak ayına özel olarak yapılan güncellemede Ziraat Bankası icralik evler ve arsa, dükkan, tarla, bahçe, depo gibi ilanları ile yine rekor kırdı. Çok sayıda taşınmazın yer aldığı sitede işyeri için belirlenen en düşük satış fiyatı 9 bin 400 TL olurkan satılık müstakil ev fiyatı 12 bin 300 TL ve apartman dairesi için belirlenen en düşük satış fiyatı ise 35 bin TL oldu. Satılık arsa için belirlenen en düşük fiyat ise 900 TL olarak ilanlarda yer aldı.





Ziraat Bankasından satılık daireler, arsa, tarla, bağ, bahçe, dükkan ve depo gibi satılık gayrimenkul ilanları için başvurluar e Satış Zİraatbank Com TR internet sitesi üzerinden yapılıyor. Satışa sunulan tüm ilanlar bu internet adresi üzerinden verilirken satışa sunulan taşınmazlardan almak için başvuru yapmak isteyen kişiler başvuru yapmak için ilk olarak e-ihale için başvuru yapmaktadır.



Başvuru için ilk olarak en yakın Ziraat Bankası şubesi üzerinden şahsi başvuru yapılarak e ihale sistemi giriş şifresi alınmakta, ardından bu şifre ile sisteme giriş yapılarak teklif ver butonu üzerinden teklif verilmekte, e ihale bitişi ile en yüksek fiyat teklifini veren kişi taşınmazı satın almaya hak kazanmaktadır.



VAKIFBANK SATILIK GAYRİMENKUL İLANLARI



Kamu bankaları arasında yer alan Vakıfbank en çok satılık daire ilanı veren bankalar arasında yer alıyor. Vakıfbank internet sitesinde en düşük satılık gayrimenkul ilanı olarak arsa satış fiyatı 5 bin liradan başlarken satılık ev ilanları için ise en düşük fiyat Osmaniye Merkez'de yer alan 2+0 daire için sunulan 33 bin liralık fiyat oldu.





Bankalardan satılık işyeri ilanları ile ilgilenen kişiler için ise Vakıfbank satılık taşınmaz ilanları içerisinde yer alan en düşük fiyat 14 bin TL olarak belirlendi. Vakıfbank satılık gayrimenkul ilanları Vakıfbank İntengo Com adresinde yayımlanmakta olup bu ilanlara başvuruda bulunmak isteyen kişilerin en yakın VakıfBank Şubesi’ne şahsen başvuruda bulunması, taşınmazın muhammen bedelinin yüzde 5’i tutarındaki teminatı yatırması, ardından ise şube yetkilisi tarafından kendisine verilen Gayrimenkul Satış Şartnamesi’nin her sayfasını imzalaması gerekmektedir.



Bu işlemlerin ardından banka şubesi tarafından yapılan gerekli kontroller yapılarak onaylandıktan sonra kayıtlı cep telefonunuza ve e-posta adresinize sisteme giriş için gerekli şifre gönderilmekte, bu şifre ile sisteme giriş yapılarak teklif verilmektedir. Vakıfbank e ihale süreci ile satılan taşınmazlarda 30 dakika boyunca yeni teklif verilmeyen taşınmaz satılmış kabul edilmekte, taşınmaza o zaman dilimi içerisinde en yüksek teklifi veren kişi satın almaya hak kazanmaktadır.



HALKBANK SATILIK GAYRİMENKULLER!



Halkbank Gayrimenkul Com Tr internet sitesi üzerinden satışa sunulan taşınmazlar için teklif verilebilmektedir. Halkbank tarafından piyasa fiyatının çok daha altına fiyatlarla satılan taşınmazlar için teklifler Halkbank internet sitesi üzerinden alınmakta olup sisteme ilk giriş işlemi için ise en yakın Halkbank şubesi üzerinden Halkbank icralık evler, arsa, dükkan, depo satış ilanları için ilk önce gayrimenkulün muhammen satış bedelinin yüzde 3'ü tutarındaki geçici teminatın en yakın Halkbank şubesine yatırılması gerekmektedir.





Şu anda sitede yayımlanmakta olan taşınmaz ilanlarında en düşük konut fiyatı 17 bin 500 TL olarak yayımlanırken arsa fiyatı için ise Ordu Çamaş Satılık Arsa ilanı için belirlenen 18 bin liralık fiyat dikkat çekiyor.



TÜRKİYE FİNANS KATILIM BANKASI SATILIK TAŞINMAZ İLANLARI İÇİN YÜZDE 0.69 FİNANSMAN ORANI İLE DESTEK SAĞLIYOR!



Katılım Bankaları arasında yer alan Türkiye Finans Katılım Bankası tarafından satışa sunulan satılık taşınmazlar için hem düşük fiyatlar hem de son derece uygun oranlı konut finansmanı desteği sağlanacak. Şu anda sektörün en düşük oranı olan yüzde 0.69 oranı ile konut finansmanı desteği sunan bankadan bu oran ile 120 ay vadeli 100 bin lira konut finansmanı kullanan bir kişinin aylık taksit ödemesi bin 292 TL olarak gerçekleşecek.





Türkiye Finans Katılım Bankası kamu bankalarından farklı olarak satışlarını anlaşmalı iş ortakları üzerinden yürütmekte bu ihtiyaç fazlası gayrimenkullerini iş ortakları aracılığı ile satışa sunmaktadır.



İŞ BANKASI SATILIK GAYRİMENKUL İLANLARI İÇİN BAŞVURU NEREDEN, NASIL YAPILIR?



Türkiye'nin en büyük özel bankası olan İş Bankası satılık gayrimenkuller ilanları bankanın İşte Gayrimenkul Com adresi üzerinden duyurulmaktadır. İş Bankası satılık arsa, konut, apartman dairesi, işyeri, dükkan ilanları için internet sitesi üzerinden yayımlanan ilanlara başvuru yapmak için en yakın İş Bankası şubesi üzerinden şahsen başvuru yapılması, taşınmazın ilan edilen Başlangıç Bedelinin yüzde 5’i tutarındaki teminatın “Teklif verenin adı ve soyadı/unvanı, taşınmazın ada, parsel bilgisi ve teminat bedeli” açıklaması ile yatırılması gerekmektedir.



Bunun ardından şube yetkilisi tarafından size verilecek olan Türkiye İş Bankası A.Ş. Taşınmazları Satış Şartnamesi’nin ve Satış Teminat Taahhütnamesi ve Taahhütname belgesinin her bir sayfanının başvuru yapmak isteyen kişi tarafından okunularak her bir sayfasının tek tek imzalanması istenmektedir.



Bu işlemlerin tümümün tamamlanmasının ardından cep telefonunuza gönderilecek olan şifre bilgisi ve TC kimlik numarası ile sisteme giriş yapılarak teklif verilmekte, 30 dakikalık süre içerisinde taşınmaza en yüksek teklif veren kişi taşınmazı satın alma hakkı elde etmektedir.



DENİZBANK SATILIK GAYRİMENKUL İLANLARI! DARİE, DÜKKAN, ARSA, FINDIK BAHÇESİ İLANLARI İÇİN NASIL BAŞVURU YAPILIR?



Özel bankalar arasında yer alan Denizbank satılık gayrimenkul ilanları ile emsal fiyatlarının çok daha altına ev sahibi olma imkanı sunuyor. Sunulan kampanyalar kapsamında en düşük taşınmaz fiyatı 57 bin 500 TL olarak belirlendi.





Denizbank tarafından satışa sunulan taşınmazlar için başvuru yapmak isteyen kişilerin Denizbank internet sitesi üzerinden cep telefonu bilgileri ile üye olmaları yeterlidir. Bu ekranda yer alan isim, soyisim, cep telefonu numarası, e posta adresi, teklif tutarı, açıklama ve güvenlik kodu bilgileri doldurularak taşınmaz satışı için başvuru yapmak imkanı sunulmaktadır. Yapılan başvurular Denizbank şubeleri tarafından incelenmekte olup yapılan incelemede en yüksek teklifi veren kişi ile Denizbank iletişim bilgileri üzerinden ulaşarak satış işlemlerini başlatmaktadır.



BANKALAR EMLAKÇI OLDU! İCRADAN EV ALMAK RİSKLİ Mİ, İCRADAN EV NASIL ALINIR?



Bankaların icradan satış ilanları rekor kırmaya devam ederken icra yolu ile satışa çıkarılan evleri satın almanın belirli riskleri bulunmaktadır. Örneğin icradan satışa çıkarılan konutun aile konutu şerhi bulunması durumunda eşin rıza belgesi alınmadıysa bu durumda eş tarafından konut satışının iptali davası açılabilmektedir.



Yine bazen satılan taşınmazın içerisinde bulunan kişinin evi boşaltmak istememesi uzun süren tahliye davası süreçlerine de neden olabilmektedir. Bu nedenle taşınmaz satın alınmadan önce mutlaka tapudan incelenmeli, içerisinde kiracı ya da ev sahibi bulunuyorsa iletişime geçilerek konutun tahliye süreci hakkında önceden bilgi alınmalıdır.



Emlak365.com

Emlak Haberleri Haberleri