0,70 faizli ve 2 yıl geri ödemesiz konut kredisi! Devlet konut kampanyası açıklayacak!

Gayrimenkul sektörünün 2023 yılından oldukça umutlu olduğuna dair sektör içinden açıklamalar gelirken 0,70 faizli konut kredisi beklentisi dillendirildi.

Türkiye’de 2022 yılı gayrimenkul sektörü için pek parlak geçmedi. Buna karşın 2023 yılında önemli gelişmelerin yaşanması bekleniyor. Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati’nin açıklamaları sektöre umut oldu.

2022 YILI ZOR OLDU

Konut sektörüne dair değerlendirmelerde bulunan Kerem Nükte Gayrimenkul Ankara Direktörü Muhammet Dinç, “Konut fiyatları son dönemlerde ciddi oranlarda yükseldi. 2022 yılında ekonomik belirsizlikler, girdi maliyetlerindeki artışlar, arz soruları sektörde dalgalanmalara neden oldu. Fiyat artışlarından dolayı da konut sahibi olmak isteyenler hayallerini ertelediler.” dedi.

KONUT KAMPANYASI AÇIKLANACAK!

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati’nin açıklamalarının umut verici olduğunun altını çizen Muhammet Dinç, “Bakan Nureddin Nebati’nin açıklamaları hem sektöre hem de vatandaşlara umut oldu. Hayallerini erteleyenler 2023’te bu hayallerini yeniden gerçekleştirme imkanı bulabilecekler. Ocak ayı içerisinde bir konut projesi açıklanması bekleniyor. Saha çalışmalarına göre bu projede konut sahibi olmayanlara konut satın alabilmeleri için imkanlar sağlanacak. Bu şekilde satın alınan konutların belirli bir süre satılamayacağına dair şart getirilecek olması da dikkat çekiyor.” ifadelerini kullandı.

Uygun maliyetleri konut kredisi imkanının sağlanacağını vurgulayan Muhammet Dinç, “Açıklanacak olan konut kampanyasında bankaların kullandıracakları konut kredilerinin aylık 0,70 seviyelerinde bir faizi olacağını bekliyoruz. Bunun geri ödemesinin de 15 yıla yayılması isteniyor. Bu konut kredisi 1 veya 2 yıl geri ödemesiz olacak. Bu kampanya orta gelir grubu vatandaşları için olacak.” şeklinde konuştu.

Devletin açıklayacağı konut kampanyasını suistimal edecek olanların mutlaka olacağı uyarısı yapan Muhammet Dinç, “Bu konut projesi iyi niyetle hayata geçirilecek. Elbette bunu manipüle etmek isteyenler olacak. Vatandaşımız buna karşı uyanık olmalı. Fahiş fiyat artışlarına itibar edilmemelidir. Gerçekten ihtiyaç sahibi vatandaşlarımız konut sahibi olabilmeli.” dedi.

Emlak Haberleri Haberleri