0.84 faiz destekli Kentsel dönüşüm konut kredisi paketi açıklandı!

Türkiye'de yaşanan Kahramanmaraş depremi nedeni ile 48 binden fazla kişi hayatını kaybederken kentsel dönüşümün önemi bir kere daha ortaya çıkmıştı.

Kentsel dönüşüm konut kredisi paketi açıklandı! Kahramanmaraş merkezli olarak meydana gelen büyük deprem felaketi 11 ilimizde yaşayan 48 binden fazla vatandaşımızın hayatını kaybetmesine neden olmuştu. 

Depremin ardından binlerce bina yıkılırken depreme uykularında yaşanan 48 bin vatandaşımız yataklarında yakalandıkları depremde evlerinin enkazı altında kalarak hayatını kaybetmişti. Ortaya çıkan acı görüntüler bir kere daha depremin değil binanın öldürdüğünü ortaya çıkarırken bu da kentsel dönüşümün önemini arttırdı. 

KENTSEL DÖNÜŞÜM KONUT KREDİSİ PAKETİNDE BEKLENEN AÇIKLAMA GELDİ! 

Oturdukları evlerin güvenliğinden endişe eden kişilerin maddi sıkıntılar nedeni ile kentsel dönüşümü engellememesi ve ertelememesi adına konut kredisi desteği verilmesine karar verilmişti. Hazine ve Maliye Bakanlığı konu hakkında çalışmalara başlamıştı. Beklenen açıklama gelmişti. Bakanlık tarafından yapılan açıklamada "Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığımız ile yeni yapıların inşasına ve kentsel dönüşüme yönelik çalışmalarımızı hızla sürdürüyor ve bu kapsamda uygun finansman imkânlarını Hazine ve Maliye Bakanlığı olarak sağlamaya devam ediyoruz" dedi. 

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum ise yapmış olduğu açıklama ile “Kentsel dönüşümde yeni bir döneme giriyoruz. Süreci hızlandıracak adımı Hazine ve Maliye Bakanlığımızla attık.

Kredide limiti 600 binden 1 Milyon 250 bine çıkardık. 0.79 faizle, 10 yıl vadeyle, 1 milyon 250 bin lira kredi imkânı tanıyoruz" diyerek rakamı 1 milyon 250 bin TL olarak belirlenirken 120 ay vadeli 0.79 faizle konut kredisi desteği açıkladı. 

Emlak Haberleri Haberleri