1, 3, 5 ve 10 Yıllık Sürelerle Kamu Kurumlarından Kiralık Dükkanlar 9-14 Mart

Kamu kurumlarına ait olan, boş konumda bulunan dükkanlar, işyerleri çeşitli ticari faaliyetler yürütülebilecek ofisler kiralanacak. Uzun süreli kiralanabilecek işyerleri için ihaleler düzenlenecek.

Emlak365.com olarak kamu kurumlarının kendilerine ait olan ve ihaleye çıkarılan işyeri duyurularını dönem dönem paylaşıyoruz.

İlkbahar döneminin gelmesi ile birlikte çok sayıda kamu kurumu tarafından yeni duyuru ilan edildi. Yeni duyurular ile kiralacak olan işyerlerinin kiralanmasında istekli olacaklar için bizlerde son ilanları bir araya getirdik.

KAMUDAN KİRALIK İŞYERLERİ

Kamu kurumlarınca ilan edilen duyurularda ilk bilinmesi gereken nokta, tüm bu işlemlerin ihale ile tamamlanacak olması. Duyurulara göre birçok kamu kurumu, farklı özelliklerde işyeri kiralayacak. Başvuru işlemleri için süreci başlatan kurumlar ihale tarihlerine kadar gelen başvuruları kabul edecekler.

İstekliler kurumlara giderek ihale şartnamesi alacaklar. Kurumun hazırladığı bu evrakta bildirilen tüm şartların uygun olması durumunda ihale başvurusu yapılacak. Ardından ihale tarihinde açık artırıma katılım için başvuru yapılacak. Başvurularını yapanlar ilan edilen tarihte açık artırmaya girecekler ya açık teklif teklif usulü yada kapalı zarf usulü tekliflerini sunacaklar.

İhale süreci sonunda kurumun açıkladığı muhammen bedel üzerinden verilen en yüksek teklife kiralama hakkı verilecek. Kiralama işlemleri kurumların bildirdiği süre boyunca olacak. Bazı kurumlar sadece 1 yıllık kira sözleşmesi imzalayacağını ilan ederken bu süreç duyurudan duyuruya 3 yıl, 5 yıl veya 10 yıllık olabiliyor.

GÜNCEL DUYURULARI GÖRMEK İSTEYENLER

Kurumların ihale ilanlarında güncel duyuruları görmek isteyenler için son yayımlanan duyurulardan başlamak üzere belli sayıda kurumun ilanını aşağıda tablo halinde paylaştık. Basın İlan Kurumu'ndan alınan tablolarda, kiralık ilanına çıkan devlet kurumu, ihale tarihi ve kiralanacak olan taşınmazın özellikleri yer alıyor.

İşyeri Kiralayacak Olan Kurumlar ve İhale Tarihleri Liste 1

İşyeri Kiralayacak Olan Kurumlar ve İhale Tarihleri Liste 2

İşyeri Kiralayacak Olan Kurumlar ve İhale Tarihleri Liste 3

İşyeri Kiralayacak Olan Kurumlar ve İhale Tarihleri Liste 4

İHALE İLE İŞYERİ KİRALAMAK İÇİN

İhale ile işyeri kiralamak için kurumların web sitelerinden duyuru metinlerine ulaşın. Duyuru metinlerinde kiralanacak olan gayrimenkulün özellikleri bir bir anlatılır. İhale sürecinde hak sahibi olacak katılımcı ile ne kadar süre sözleşme imzalanacağı, kiralama işlemlerinin nasıl yapılacağı, aylık ödenecek tutar ve ödeme seçenekleri aktarılır. Bu bilgilere göre ihaleye başvurular yapılır.

Emlak Haberleri Haberleri