100 Gayrimenkul Satılacak! Apartman Dairesi, Bahçeli Ev, Köy Konutu, Arsa, İşyeri

Manisa Kırkağaç Belediyesi yayımladığı bir duyuru ile kendisine ait olan 100 gayrimenkulün satışı için ihale düzenleyeceğini ilan etti. Belediyenin listesinde bahçeli ev, apartman dairesi bulunuyor.

Kamuya ait gayrimenkul satışlarında belediyeler son dönemlerde sık sık ilan yayımlıyorlar. Bu ilanlardan bir tanesi de Manisa Kırkağaç Belediyesinden geldi. İlçenin farklı noktalarında yer alan 100 adet gayrimenkul için ihale düzenleyeceğini ilan eden kurum başvurular öncesinde fiyat tablosunu da açıkladı.

BELEDİYEDEN SATILIK GAYRİMENKULLER

Belediye başkanlığı yayımladığı duyurusunda; satışı yapılacak olan gayrimenkullerin apartman dairesi, kargir ev, bahçeli ev, köy evi, arsa, arazi, zeytinlik, fidanlık, işyeri, dükkan olduğunu açıkladı. İhale ile bu gayrimenkullerin satışını yapacak olan kurum, satışların ne zaman hangi şekilde yapılacağını kimlerin hangi şartlarla ihaleye dahil olacağını açıkladı.

İhale işlemlerine ilişkin Kırkağaç Belediyesi isteklilere "Mülkiyeti Belediyemize ait aşağıda belirtilen taşınmazlar 2886 sayılı Devlet İhale Kanunun 45. maddesi gereğince satılacaktır. İhale 29.03.2022 tarihinde belirtilen saatlerde Belediye Hizmet Binasında Belediye Encümeni huzurunda yapılacaktır" açıklamasında bulundu. Ayrıca kurum 100 gayrimenkullük satış listesinde yer alan taşınmazlardan herhangi birinin satılmaması durumunda ikinci bir ihale düzenleyeceğini bu ihalenin de 17 Mayıs'ta yapılacağını açıkladı.

İlan edilen iki ihale tarihinde de satış işlemleri saat 10.00'da başlaycak. İhale işlemlerine ilişkin tüm detaylar, şartname ve öğrenilmek istenen tüm konular Manisa Kırkağaç Belediyesi Emlak Ve İstimlak Müdürlüğünden öğrenilebilecek.

FİYAT LİSTELERİ PAYLAŞILDI

Satışa konu olan gayrimenkullerin hangi ilk teklif fiyatları ile açık artırmaya çıkarılacağı Manisa Kırkağaç Belediyesi tarafından açıklandı. Vatandaşlar aşağıda yer alan fiyat tablosuna göre ihaleye katılma kararı alabilirler. Burada dikkat edilecek nokta söz konusu fiyatlar muhammen bedel fiyatlarıdır.

İstekliler ihaleye katılım sağladıklarında bu fiyatlar üzerinden tekliflerini sunacaklar. Eğer ilk teklif fiyatlarına gayrimenkuller alınırsa ödenecek rakamlar bu tabloya göre olacak. Ancak ihaleye katılımım fazla olması durumunda ise tekiifler yükselebilir.

GAYRİMENKULLERDEN ALMAK İSTEYENLER NE YAPACAK?

Listede yer alan gayrimenkullerden herhangi biri yada birden fazlası için ihaleye katılım sağlamak mümkün. İhaleye katılmak için yapılması gereken ise Manisa Kırkağaç Belediyesine gitmek yada farklı yoldan iletime geçerek ihale şartnamesinin alınması. Daha sonra başvuru ücreti geçici teminat bedeli ödenecek. Ardından ise başvuru evrakları teslim edilerek ihale başvuru süreci tamamlanacak. En son işlem ise ihaleye katılmak teklifleri sunmak ve satış işlemlerini tamamlamak olacak.

Emlak Haberleri Haberleri