1000 TL Pandemi Kira Yardımı Ödemeleri Ne Zaman Başlayacak?

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından müjdelenen kira yardımına dair en merak edilen soru, 1000 TL kira yardımı ödemeleri ne zaman başlayacak? İşte kira yardımı ödemelerine ilişkin son gelişmeler.

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından müjdelenen kira yardımına dair en merak edilen soru, 1000 TL kira yardımı ödemeleri ne zaman başlayacak? İşte kira yardımı ödemelerine ilişkin son gelişmeler.

Pandemi sürecinde ikinci dalga etkilerinin yaşanması ve bu dönemde en çok esnafların etkilenmesi nedeniyle devlet yeni destek paketlerini gündeme aldı. Özellikle işleri durmak zorunda kalan esnafların giderleri adına sağlanacak desteklerin başında ise kira yardımı geliyor.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN KİRA YARDIMINI MÜJDELEDİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan son kabine toplantısı sonrasında yapmış olduğu konuşmasında kira yardımı desteklerine dair bilgiler verdi. Bu çerçevede sağlanacak kira yardımının tutarını ne kadar süre sağlanacağını ilan eden Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasında "Toplam sayısı 1 milyon 239 bin 438 kişiyi bulan bu kesime 3 ay süreyle ayda bin lira destek ödemesi yapacağız. Hibe ödemesi şeklinde vereceğimiz doğrudan esnaf destek ödemesinden taksi, dolmuş ve servis işletmecisi, pazarcı, terzi, oto tamircisi, lokantacı, pastaneci, kadın-erkek kuaförü, pansiyon, yurt, kreş, düğün salonu işletmecisi gibi kesimler faydalanacaktır." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasının devamında ayrıca basit usule tabi olan ve şartları taşıyan, işyeri kira olan esnaflara üç ay süreyle büyük şehirlerde aylık 750 lira, diğer illerde 500 lira kira desteği yapacağız, dedi.

BAŞVURULAR NEREDEN, NASIL YAPILACAK?

Kira yardımına ilişkin sadece ilk bilgiler kamuoyu ile paylaşıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın müjdelediği bu destek için önümüzdeki günlerde ilgili bakanlıklar başvuru duyurusunda bulunacaklar. Başvuruların elektronik kanallar üzerinden ve yılsonu öncesinde alınmaya başlanması bekleniyor.

Emlak365.com

Emlak Haberleri Haberleri