103 Emekli Amiral Bildirisine Bakan Kurum'dan Sert Tepki: Kanal İstanbul'u Yapacağız!

Kanal İstanbul tartışmaları devam ederken 104 emekli amiral bildirisi metni ile tartışmanın ekseni değişti. Emekli amirallerin bildirisi sonrasında Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'dan son dakika Kanal İstanbul açıklaması geldi. Kanal İstanbul yapılacak mı, iptal mi edilecek, olacak?

Montrö sözleşmesi üzerinden Türkiye'nin Marmara Denizi üzerindeki egemenlik hakkını kaybedeceği iddiası ile bildiri yayımlayan 103 emekli amiral Türkiye gündemini sarstı.

103 emekli amiral bildirisi metni içerisinde yer alan bazı ifadeler "darbe iması" olarak yorumlanırken bildirinin yayımlanma saati de tartışma konusu yaratmıştı.

ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKANI MURAT KURUM'DAN BİLDİRİYE SERT TEPKİ!

Yayımlanan bildiriye sert tepki gösteren Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum resmi sosyal medya hesabı üzerinden yayımlamış olduğu açıklama ile "Kanal İstanbul'u yapacağız, şimdi her zamankinden daha çok inanıyoruz" diyerek Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "inadına yapacağız" açıklaması ile kimleri kast ettiğinin ortaya çıktığını söyledi.

Kanal İstanbul projesinin tamamlandığı anda: denizcilik, ulaşım ve uluslararası ilişkilerin tarihini değiştireceğini belirten Bakan Kurum İstanbul'un gerdanlığı olan Boğaz'ın bu proje sayesinde koruma altına alınacağını dile getirerek "Bugün, 'ya kanal ya İstanbul' diyenlerle, ÇED Raporu'nu okumadan televizyonlarda ahkam kesenlerle, Gezi sürecinde hadsizce hükümetimizden tüm dev projelerin durdurulmasını isteyenler, Türkiye'nin tüm projelerine itiraz eden takozcu odalar ve birliklerle, bu ülkedeki her hayra fren olmaya çalışan kör ve sağır muhalefet anlayışı, bundan 1 yıl önce Kanal İstanbul'a dair millet iradesini yok sayan açıklamalarıyla ortaya çıkan 126 emekli büyükelçinin sözleriyle, dün gece yarısı, Kanal İstanbul'u bahane edip, zihinlerindeki antidemokratik kalıntıları izhar eden darbeci bildiriye imza atan 103 emekli amiralin kullandığı ifadeler ne kadar da birbirlerine benzemektedir" diyerek son derece sert bir çıkışa imza attı.

Kanal İstanbul projesini tamamlayarak millete armağan edeceklerini belirten Bakan Kurum projenin devlet ve millet projesi olduğunu söyledi.

Emlak Haberleri Haberleri