110 Bin TL'den Başlayan Fiyatlarla Ankara'da 229 Lojman, Kamu Konutu Satılacak

Başkent Milli Emlak Dairesi Başkanlığı yayımladığı bir duyuru ile Ankara'nın çeşitli bölgelerinde yer alan kamu konutlarının satılacağını duyurdu.

Başkent Milli Emlak Dairesi Başkanlığı yayımladığı bir duyuru ile Ankara'nın çeşitli bölgelerinde yer alan kamu konutlarının satılacağını duyurdu. Toplam 229 konutunun satılacağını ilan eden kurumun satış ilanında yer alan konutların hangi ilçelerde olduğu, muhammen satış bedelleri, ihale başvuru süreci ve ihale tarihlerine dair tüm bilgiler aktarıldı.

Aralık ayının kamu konutu, lojman satış ilanları kamuoyuna duyurulmaya başlandı.



Bu kapsamda ilan yayımlayan kurumladan bir tanesi de Ankara Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü Başkent Milli Emlak Dairesi Başkanlığı oldu. Kent genelinde kamuya ait olan bazı konutların satılacağını ilan eden kurumun başvuru kılavuzunda yer alan detaylar.



229 KAMU KONUTU SATIŞA ÇIKARILDI



Ankara Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü Başkent Milli Emlak Dairesi Başkanlığı yayımladığı duyurusunda söz konusu satışların Ankara'nın Etimesgut ilçesi Eryaman Mahallesi ve Keçirören ilçesi Kalaba ve Kavacık Mahallelerinde yer aldığını duyurdu. 2886 Sayılı Kanun kapsamında Açık Teklif Usulü ile satılacak olan konutlar için belediye başkanlığı muhammen bedel listesini de yayımladı.



BAZI KONUTLAR İÇİN MUHAMMEN SATIŞ FİYATLARI









İHALE BAŞVURU SÜRECİ NASIL İŞLEYECEK?



Söz konusu kamu konutları için başvuruda bulunmak isteyecek olan vatandaşlar başvurularını yapmadan önce ilan ve başvuru kılavuzunu Resmi İlan Portalı (ilan.gov.tr) üzerinden inceleyebilirler. Bunun dışında kurumun ilgli birimlerinden başvuru kılavuzuna ulaşabilirler.



Başvuru İşlemleri



İhale için başvuruda bulunacak olan vatandaşlar öncelikle ihale başvuru şartnamesini incelemeleri gerekiyor. Bu şartname mesai saatleri içerisinde Seymen ve Kale Emlak Müdürlükleri Kamu Konutları Satış Servisinde görülebilir ve temin edilebilir.



Şartnameye ulaşan vatandaşlar, şartnamede yer alan esaslara göre başvurularını yapacaklar. Başvurular şartnamede yer alan evraklar ve geçici teminat bedelinin ödenmesi yapılacak. Kamu konutlarının satışları için ihaleler 11 Aralık tarihinde başlayacak.



Emlak365.com


Emlak Haberleri Haberleri