1186 Hazine Arazisi Satışta! Milli Emlak Fiyatları Dibe Çekti: 3.180 TL'ye Arsa, 6 Bin TL Tarla, 4.500 Liraya Bahçe

Milli Emlak beklenen ilanları yayımladı. Milli Emlak Genel Müdürlüğü devletten satılık hazine arazisi, bağ, bahçe, tarla, hobi bahçesi ilanları yayımladı. 24 ay taksitle satılık hazine arazileri!

Mülkiyeti devlete ve hazineye ait olan taşınmazlar ekonomiye kazandırılmak amacı ile düşük fiyatlarla satışa sunulmaya devam ediyor. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı bünyesinde satışa sunulan hazine taşınmazları için yeni ilanlar Milli Emlak Genel Müdürlüğü tarafından yayımlandı.

İhale yöntemi ile satılacak olan taşınmazlar piyasa fiyatının yarısının bile altına, çok ucuz fiyatlarla satışa sunulurken bazı taşınmazların satış fiyatları nerede ise emsallerinin metrekare fiyatı kadar oldu. Üstelik Milli Emlak tarafından satışa sunulan hazine taşınmazlarını alan kişilere 24 ay taksitle ödeme, 5 sene emlak vergisi muafiyeti ve KDV'siz ödeme gibi ek imkanlarda sunuldu.

MİLLİ EMLAK SATILIK HAZİNE ARAZİLERİ LİSTESİ İLE HANGİ İLLERDE HAZİNE ARAZİSİ SATILIYOR?

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum tarafından yapılan açıklama ile üzerine imar planına uygun olmak koşulu ile ev yapacak olan kişilere ucuz fiyatlarla hazine arazisi satışı yapılacağı müjdelenmişti. Yapılan açıklama sonrasında ucuza ev sahibi olmak isteyen kişilerde hazine arazilerini takip etmeye başlarken bakanlığın beklenen yeni ilanları yayımlandı. Yayımlanan satıştaki hazine arazileri listesi ile 36 ilde yer alan 1186 taşınmaz satışa sunuldu. Satış yapılan iller arasında Ankara, İstanbul, Antalya gibi büyükşehirlerde yer aldı.

MİLLİ EMLAK'TAN SATILIK BAHÇE, HOBİ BAHÇESİ İLANLARI!

Pandemi döneminden sonra talebin artması ile sahibinden satılık hobi bahçesi ilanları rekor fiyatlara ulaşırken ucuz hobi bahçesi almak isteyen kişilerin tercihleri Milli Emlak oldu. Milli Emlak farklı illerde yer alan çok sayıda bahçeyi satışa sunarken Çorum'un Alaca ilçesinde yer alan 728 m2 büyüklüğe sahip olan bahçenin satış fiyatı sadece 4.500 TL olarak belirlendi.

MİLLİ EMLAK SATILIK HAZİNE ARAZİSİ, ARSA İLANLARI: 288 M2 ARSA SADECE 3.180 TL!

Görenlerin gözlerine inanamadığı fiyatlarla satışa sunulan hazine arazileri düşük fiyatlarla yatırım yapmak isteyen kişilere de hitap ediyor. Satılık hazine arazisi almak isteyen kişilerin yakından takip ettikleri ilanlarda en düşük fiyat bin liradan başlarken arsanın bulunduğu il, ilçe, metrekare ve işgalli olup olmadığı gibi kriterlere bağlı olarak değişkenlik gösteriyor.

HAZİNE AİT TAŞINMAZLARIN SATIŞI: SATILIK TARLA FİYATLARI NE KADAR, M2 FİYATI KAÇ TL?

Milli Emlak tarafından satışa sunulan tarlalar düşük fiyatları ile dikkat çekerken atıl durumda olan tarlaların üretime kazandırılması için fiyatlar dibe çekildi. 3 bin 934 m2 büyüklüğe sahip olan tarla sadece 6 bin liraya satışa çıkarken metrekare fiyatları için sabit bir tarife uygulaması bulunmuyor.

Emlak Haberleri Haberleri