120, 150, 200 Metrekare Villa Tipi Prefabrik Evler Kaç TL'ye Yaptırılır?

Prefabrik ev yaptırmak için Şubat ayı fiyatlarını sorgulayanlar en uygun maliyetlere ulaşmak istiyorlar. Villa tipi prefabrik evler için fiyat aralığı ne? Kaç TL'lik bütçeyle prefabrik ev yaptırılır?

Türkiye'de betonarme yapılardaki maliyet artışlarından dolayı vatandaşlar alternatif yapı stillerine doğru yönelmeye devam ediyorlar. Böyle bir arayış içerisinde ise tüm kapılar genellikle prefabrik evlere çıkıyor. Uyugn bir araziye sahip olanlar belirli bir maliyet karşılığında yaptıracakları prefabrik evlerle ailelerine müstakil bir yaşam alanı sunabiliyorlar. Peki prefabrik ev yapımı ile alakalı olarak bilinmesi gereken ayrıntılar nelerdir? Villa tipi prefabrik ev yaptırmak isteyenler na kadar maliyetle karşılaşırlar? Prefabrik evlerin ortalama fiyatları nelerdir? Her araziye prefabrik ev kurulabilir mi? Prefabrik ev yaptırırken izin almak gerekir mi?

PREFABRİK EVLER NEDEN TERCİH EDİLİYOR?

Prefabrik evlerin son yıllarda ve özellikle de pandemi süreciyle beraber ilgi görmeye başlaması genellikle betonarme evlere göre daha düşük maliyetlerle yaptırılabilmeleri ile açıklanmaktadır. Ancak bu cevap yeterli bir yanıt olamamaktadır. Türkiye son yıllarda prefabrik ev üretiminde oldukça aşama kaydetti. Bundan dolayı da gerek tasarım gerekse de dayanıklılık açısından oldukça cazip gelen prefabrik evler yaptırılabiliyor. Bu evlerin betonarme evlerle arasında çok önemli olan, vatandaşların taleplerini eksik bırakan bir farkı olmuyor. Bundan dolayı da insanlar maliyet avantajını da değerlendirerek prefabrik ev yaptırıyorlar.

HER ARAZİYE PREFABRİK EV YAPILIR MI?

Bir arazinin üzerine prefabrik ev kurulmasına dair bir karar verilmeden önce o arazinin imar izninin olup olmadığına bakılmalıdır. Çünkü imar açısından bir betonarme ev ile prefabrik ev arasında herhangi bir far bulunmamaktadır. İmar süreçleri farklı olabilir ama prefabrik evler için de izin alınması gerekmektedir. İmar izni konusunda sorun yaşanmayan tüm arazilere de prefabrik ev kurulabilir. Bunun önünde herhangi bir yasal engel bulunmamaktadır. Ancak imar izni olmayan arazilere kurulan prefabrik evler için yıkım riski bulunmaktadır.

PREFABRİK EVLERİN ORTALAMA FİYATLARI NE KADARDIR?

Türkiye'de inşaat sektöründe her şeyde maliyet artışı yaşandığı gibi prefabrik evlerde de maliyet artışları yaşanmaktadır. Prefabrik evlerin fiyatları üretim yapılan fabrikadan kurulumun yapılacağı kente, projenin niteliklerinden malzemenin kalitesine göre çok değişmektedir. Bundan dolayı da ortalama bir standart prefabrik ev fiyatı vermek oldukça zor oluyor. Prefabrik 30 - 40 metrekarelik minimal prefabrik evlerin fiyatları malzeme kalitesine göre değişmekle beraber fiyatları 50 Bin TL'den başlıyor. Villa tipi ve oldukça geniş alanlara sahip olan dubleks prefabrik evler kaliteli malzeme kullanılması durumunda 1 Milyon TL'lik fiyatı aşabiliyor.

VİLLA TİPİ 120 METREKARE, 150 METREKARE, 200 METREKARE PREFABRİK EVLER KAÇ TL?

Villa tipi prefabrik evler bu sektörde trend haline geldi. En çok da fiyatı araştırılan prefabrik ev tipleri bunlar oluyor. Bu evlerin fiyatları da geniş bir bant aralığında olabiliyor. Villa tipi prefabrik evler tek katlı olabildiği gibi dubleks veya tripleks olarak da üretilebilir. Ortalama fiyatlara göre 120 metrekarelik bir prefabrik ev 225 Bin TL'ye, 150 metrekarelik bir predabrik ev 250 Bin TL'ye ve 200 metrekare prefabrik ev 325 Bin TL'ye yaptırılabiliyor.

Emlak Haberleri Haberleri