13 İl İçin Acele Kamulaştırma Kararı! Cumhurbaşkanı Erdoğan İmzaladı, Resmi Gazete'de Yayımlandı!

Resmi Gazete’de yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararı ile bazı illerdeki bazı taşınmazlar hakkında acele kamulaştırma kararı alındı. Hangi illerde, hangi taşınmazlar acele kamulaştırılacak?

Türkiye’de çeşitli projelerin yapımı veya devamı için alınan acele kamulaştırma kararlarına devam ediliyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından imzalanan Cumhurbaşkanı Kararı ile acele kamulaştırma işleminin uygulanması gereken taşınmazlar hakkında işlem yapılabiliyor. 26 Mayıs 2022 Perşembe tarihli Resmi Gazete’de yayınlanan Cumhurbaşkanı Kararı ile bazı taşınmazlar için acele kamulaştırma kararı verildi.

ENERJİ NAKİL HATLARININ YAPIMI İÇİN KARAR ALINDI

Yayımlanan karara göre enerji nakil hatlarının yapımı için acele kamulaştırma kararı alındığı bildirildi. İlgili güzergahlarda bulunan taşınmazlarda elektrik dağıtım tesis yerlerinin mülkiyet şeklinde, hat emniyet sahalarının ise irtifak hakkı kurulması ile kamulaştırılacağı belirtildi. Bu acele kamulaştırma işlemi için Türkiye Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi Genel Müdürlüğü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yetkilendirildi.

13 İL İÇİN ACELE KAMULAŞTIRMA KARARI

Acele kamulaştırma işleminin yapılacağı taşınmazlar da belli oldu. Yayımlanan listeye göre acele kamulaştırılacak alanlar Adana, Aydın, Ankara, Çankırı, Denizli, Gaziantep, Hatay, Isparta, İzmir, Kastamonu, Manisa, Mersin ve Zonguldak’ta bulunuyorlar. Bu illerde yer alan enerji nakil hatları projeleri gerçekleştirilecek olan acele kamulaştırma işlemi ile tamamlanabilecekler.

Acele kamulaştırma kararları ile bahsi geçen taşınmazlar için kamulaştırma önündeki engeller kaldırılıyor. Acele kamulaştırma işlemi için yetki verilen kurum aynı zamanda enerji nakil hatlarının yapımını veya kontrolünü gerçekleştiriyorlar. Bundan dolayı da projelerin durup kamulaştırma işleminin beklenilmesine gerek kalmıyor. Acele kamulaştırma kararı alınan taşınmazların kamulaştırma süreçleri hızlı bir şekilde tamamlanıyor. Normal bir kamulaştırma süreci yaşanması durumunda ilgili taşınmazların kamulaştırılma işleminin tamamlanması için ayların geçmesi gerekebilir. Bu da yapılan projelerin gecikmesi anlamına geldiği için acele kamulaştırma oldukça büyük bir önem arz ediyor.

Emlak365.com

Emlak Haberleri Haberleri