150 Metrekare, 5+1, Dubleks, Villa Tipi Prefabrik Ev İçin İndirim! 140 Bin TL'den Başlayan Fiyatlarla Müstakil Yaşam

Prefabrik ev yaptırmak için fiyat araştırması yapanlar son güncel fiyatlamayı merak ediyorlar. Villa tipi, dubleks prefabrik evler için ne kadar bütçe ayrılması gerekir?

Müstakil bir ev yaptırmayı kafasına koyanlar maliyet araştırması yapıyorlar. Maliyetlerde en belirleyici olan unsur ise inşa edilecek evin yapı tarzı ile değişiyor. Klasik olarak betonarme yapılar insanların aklına ilk gelen evler oluyor. Ancak bu evlerin maliyetleri oldukça yüksek olabiliyor. Çok yüksek bütçeleri olmayanlar için ise prefabrik evler önemli bir imkan oluyor. Daha düşük bütçelerle müstakil bir ev konforuna prefabrik evlerle kavuşulabiliyor?

NEDEN PREFABRİK EVLER TERCİH EDİLİYOR?

Prefabrik evlerin son yıllarda betonarme yapılara göre tercih edilmesinin bazı belli başlı sebepleri bulunuyor. Öncelikli sebep maliyet farkı oluyor. İnsanlar betonarme şekilde inşa edilecek bir evin maliyetinin yarı fiyatına prefabrik ev kurabiliyorlar. Geçmiş yıllarda prefabrik evler pek tercih edilmiyordu. Ancak Türkiye'de prefabrik ev sektörü son dönemlerde oldukça büyük aşama kaydetti. Gelişen teknolojinin tüm imkanlarını kullanan üretici firmalar artık betonarme yapılarla rekabet edecek yapılar ortaya koyabiliyorlar.

Predabrik evlerin artık çok daha dayanıklı olması ve villa tipi evlerin üretilmesi ile insanlar bu alana doğru yöneldiler. Kaliteli bir şekilde üretilen bir prefabrik ev için firmalar 10 yıllık bir garanti vermeye başladılar. Bu firma garantisi olmakla beraber prefabrik evlerin kullanım süreleri 20 yılı geçebilmektedir. Bu açıdan da cazip olan prefabrik evler yoğun şekilde talep görebiliyor.

PREFABRİK EV YAPTIRMANIN KOLAYLIĞI

Betonarme bir ev yaptırırken inşaat aşaması için uzun bir süre beklemek gerekebiliyor. Ancak prefabrik ev yaptırırken bu süre oldukça kısa oluyor. Bir hafta içerisinde dahi prefabrik ev kurulabiliyor ve içerisinde yaşanacak hale getirilebiliyor. Bu da ayrı bir avantaj oluyor. Kısa sürede kurulan prefabrik evler betonarme evlerde elde edilebilecek tüm konforu da veriyor.

PREFABRİK EV İÇİN İZİN ALMAK ŞART MI?

Prefabrik evler imar açısından betonarme evlerden çok da ayrılmıyor. Bundan dolayı kurulmak istenen arazinin ev kurulmasına dair imar izni bulunmalıdır. Prefabrik ev eğer belediye sınırları içerisinde yapılacaksa o belediyeye giderek izinlerin alınması gerekiyor. Bu izin süreçlerine prefabrik ev üreten firmalar ve satışını gerçekleştiren şirketler karışmıyor. Bu tamamen prefabrik ev yaptırmak isteyen kişinin sorumluluğunda bulunuyor.

PREFABRİK EV FİYATLARI

Prefabrik ev fiyatları ile alakalı olarak yoğun bir araştırma yapılıyor. Son dönemlerdeki kur kaynaklı gelişmeler bu evlerin maliyetlerinde de belirleyici oldu. Fiyatlar sürekli olarak güncellenirken şehirden şehire bazı fiyat farkları görülebiliyor. Prefabrik evlerde en çok fiyat araştırması yapılan evler villa tipi dubleks prefabrik yapılar oldu. Alınan fiyatlara göre 150 metrekare, 5+1 büyüklüğünde, dubleks, villa tipi prefabrik ev için fiyatlar 250 Bin TL'den başlıyor. Daha mütevazi bütçeleri olanlar için ise 85 metrekare 3+1, dubleks, villa tipi prefabrik evlerin fiyatları 140 Bin TL'den başlıyor.

Emlak Haberleri Haberleri