150 metrekare dubleks prefabrik ev kampanyası! Kaç TL bütçe gerekiyor?

Prefabrik ev yaptırmak isteyenlerin fiyat sorgulamaları sürüyor. 150 metrekare dubleks prefabrik ev kaç TL’lik bir bütçeyle yaptırılabilir. Prefabrik ev taksitle yaptırılır mı?

Müstakil ev sahibi olmanın en zahmetsiz ve ekonomik yolu olan prefabrik evlere son dönemlerde çok büyük bir ilgi oluştu. Uygun bir arazisi olan vatandaşlar prefabrik ev yaptırarak barınma sorunlarına kalıcı çözümler üretebiliyorlar. Prefabrik evler yazlık tarzında kullanılabildiği gibi yılın 4 mevsiminde de kullanım imkanı sunuyor. Gelişen teknoloji ile artık prefabrik evler çok dayanıklı olabiliyor.

DEPREME DAYANIKLI MIDIR?

Prefabrik evlerin ilk üretim amacı depreme dayanıklı olmalarıdır. Bu gerekçe ile üretilmeye başlanan prefabrik evler ileri teknolojinin de desteği ile artık betonarme evlerle dahi yarışacak kadar nitelikli olabilmektedirler. Prefabrik evler parça parça imal edilip vidalarla monte edilmektedir. Bu da olası bir deprem sırasında parçaların esnemesine imkan sağladığı için kolay kolay yıkılmamaktadır.

PREFABRİK EVLERİN ÖMÜRLERİ KAÇ YILDIR?

Prefabrik evler artık oldukça dayanıklı olarak imal edilebilmektedir. Ancak burada dikkat edilmesi gereken bir husus bulunuyor. Maliyetten kaçınılarak kalitesiz malzeme ile üretilen prefabrik evler çok uzun ömürlü olamayabiliyorlar. Kaliteden ödün vermeden üretilen bir prefabrik eve sadece firmalar 10 yıla kadar garanti süresi vermektedirler. Ancak prefabrik evlerin kullanım süresi bundan çok daha fazladır. Kaliteli bir prefabrik ev bakımlarının yapılması ile 50 yıllık bir ömre sahiptir.

PREFABRİK EV HER ARAZİYE YAPILIR MI?

Prefabrik evler tıpkı betonarme evler gibi imar uygulamalarına tabidir. Dolayısıyla eğer prefabrik ev bir belediye alanı içindeyse o belediyeden izin alınması gerekmektedir. Belediyeler prefabrik evler için farklı uygulamalar yapabilmektedirler. Bunun için prefabrik ev yaptırırken izin konusunda belediyeler ile iletişime geçip bu sorunlar aşılmalıdır.

150 METREKARE DUBLEKS PREFABRİK EV FİYATLARI!

Prefabrik ev yaptırmak isteyen ve bütçe sıkıntısı olmayanlar genellikle dubleks yapıları daha çok tercih ediyorlar. İki katlı olarak tasarlanan bu evler görüntü açısından da bir villadan farksız olabiliyor. Güncel örnek fiyatlamaya göre 150 metrekare dubleks bir prefabrik ev 550 Bin TL’ye yaptırılabiliyor. Bu evin betonarme olarak inşa edilmek istenmesi halinde maliyet 1 Milyon TL’nin aşağısına düşmeyecektir.

Emlak Haberleri Haberleri