150 yılda 7 kez taşındı, Türkiye'nin en yeni ilçesi oldu!

150 yıllık yerleşiminde 6 kez yeri değiştirilen ve 7'nci yer değişimine hazırlanan ilçe, Türkiye'nin en yeni ilçesi olarak kayıtlara geçti.

Türkiye'nin en yüksek barajı olan Yusufeli Barakı nedeniyle, ilçe tam 1,5 asırda 7. kez taşınmak için kolları sıvadı. Artvin'de Çoruh nehri üzerinde bulunan Yusufeli Barajı'nın suları altında kalacak olan ilçe 7. kez yer değiştirmek için hazırlanıyor. Toplam 2 bin 654 hak sahibinin bulunduğu ilçe, Türkiye'nin en büyük iskan projesi olarak aylar sürecek bir taşınma işlemine giriyor.

Türkiye'nin en yeni ilçesi olacak!

Türkiye'de birinci, dünyada ise üçüncü en yüksek kemer barajı olacak Artvin'deki Yusufeli Barajı'nda hazırlıklar tüm hızıyla devam ediyor. Su tutma işleminin ardından sular altında kalacak olan ilçe merkezi, 7. kez taşınarak yeni yerleşim yerine hazırlanıyor.

Bu kapsamda mevcut ilçenin hemen üstünde yer alan 2015 yılında başlayan Yansıtıcılar - Sakut mevkiinde üç ayrı bölgedeki Yusufeli yeni yerleişm yeri altyapı çalışmaları tamamlanırken burada 24 milyon mereküp kazı, 11 milyon metreküp dolgu yapılarak 153 hektar alan elde edinildi.

150 yıllık tarihi boyunca tam 6 kez yeri değiştirilen ve Yusufeli Barajı nedeniyle 7'nci kez taşınmaya hazırlanan Yusufeli ilçesi, Yansıtıcılar Mevkii'nde 150 hektarlık alanda 3 bölgede yeniden inşa ediliyor.

Bölge halkı değişimden oldukça memnun

Yeri değişen ilçeleri konusunda konuşan ilçe sakinleri, beklentilerinin bir kısmının karşılandığını, geriye kalanın da karşılanmak üzere olduğunu belirterek devletin büyük ve çok güzel bir ilçe yaptığını söyledi. Yakın zamanda taşınmayı planladıklarını söyleyen yerli halk, yukarıdaki işlemlerin tamamı bittikten sonra yeni ilçelerine yerleşecekler.

Emlak Haberleri Haberleri