16 İlde 243 Taşınmaz İçin Özelleştirme Kararı! Cumhurbaşkanı Kararı Resmi Gazete'de Yayımlandı!

Resmi Gazete’de Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın imzasıyla yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararı ile Türkiye genelinde 243 taşınmaz için özelleştirme kararı verildi.

Türkiye’de son dönemlerde en kapsamlı özelleştirme kararlarından birisi Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzası ile yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararı ile özelleştirilecek olan taşınmazlar kamuoyuna ilan edildi. Özelleştirmelere ilişkin usul ve esaslar da açıklandı.

HAZİNE TAŞINMAZLARI ÖZELLEŞTİRİLECEK

Resmi Gazete’de yayımlanan özelleştirme kararına göre özelleştirilecek olan taşınmazların mülkiyetlerinin Maliye Hazinesi’ne, Elektrik Üretim AŞ’ye ve Türkiye Elektrik İletim AŞ’ye adına kayıtlı oldukları bildirildi. Ekli listede yayınlanan taşınmazların özelleştirme kapsamına alındığı bildirilirken özelleştirme usulüne dair de bilgiler verildi.

2025'E KADAR ÖZELLEŞTİRMELER TAMAMLANACAK

Yayımlanan karara göre özelleştirilecek olan taşınmazlar mülkiyetin gayri ayni haklarının tesisi veya işletme hakkının verilmesi şeklinde yapılabilecek. Ayrıca satış, kiralama ve gelir ortaklığı modeli de bu özelleştirme işlemlerinde uygulanabilecek. Özelleştirme işlemlerinin ise 31 Aralık 2025 tarihine kadar tamamlanacağı bildirildi.

16 İLDE 243 TAŞINMAZ İÇİN ÖZELLEŞTİRME KARARI

Özelleştirme uygulanacak olan taşınmazların Afyonkarahisar, Ankara, Antalya, Aydın, Balıkesir, Bursa, Çanakkale, Diyarbakır, Gaziantep, İstanbul, İzmir, Kayseri, Kocaeli, Konya, Malatya, Muğla olmak üzere toplam 16 ilde bulunduğu bildirildi. Bu kapsamda 243 adet taşınmazın özelleştirileceği belirtildi.

ÖZELLEŞTİRME İDARESİ BAŞKANLIĞI İHALELERİ YAPACAK

Özelleştirme işlemlerinin Özelleştirme İdaresi Başkanlığı tarafından yapılacağı belirtildi. Bu kapsamda Özelleştirme İdaresi Başkanlığı bu taşınmazları özelleştirme programına alacak. Gerekli incelemelerin yapılması ve imar durumlarına dair gerekmesi halinde değişiklik yapıldıktan sonra özelleştirme ihaleleri yapılacak. Taşınmazlara ait özelleştirme ihalelerinde en yüksek geçerli teklifi verecek olan gerçek veya tüzel kişiler bu taşınmazları satın alma hakkı elde edecekler. Bu hakkı elde edenler ihale bedelini ödeyerek bu taşınmazları satın alma işlemini tamamlayacaklar.

Emlak365.com

Emlak Haberleri Haberleri