170 Bin TL'ye 100 m2 Daireler! Denizli'de Ev Alacaklara Lojman Satışı

Denizli İl Milli Emlak Müdürlüğü tarafından yayımlanan bir duyuru ile kamuya ait bazı dairelerin satışının yapılacağı ilan edildi. Daireler 170 bin TL'den satışa çıkarıldı.

Kamu konutu almak isteyenler için Denizli'de yeni bir fırsat ilan edildi Denizli İl Emlak Müdürlüğü hazineye ait olan bazı kamu konutlarının satışlarının yapılacağını ve gerçekleştirilecek satışlar için ihale düzenleneceğini duyurdu.

DENİZLİ'DE 170 BİN TL'DEN BAŞLAYAN FİYATLARLA LOJMAN SATIŞI

İlan edilen kamu konutu satış ilanında toplam 5 adet dairenin satışının yapılacağı bildirildi. Denizli Merkezefendi İlçesi ile Denizli Pamukkale İlçesinde yer alan kamu konutlarından 2 tanesinin öncelikli satış hakkı ile ihaleye çıkacağı duyurlurken diğer 3 daire için her vatandaş başvuru yapabilecek.

İlan edilen duyuru kapsamında Denizli İl Milli Emlak Müdürlüğü Merkezefendi İlçesinde yer alan iki konutu öncelikli satış hakkı kapsamında 280 bin TL ile 170 bin TL bedelle satacak. Bunun dışında Merkezefendi İlçesinde yer alan diğer iki konut ise 170 bin TL ve 185 bin TL bedelle ihaleye çıkacak. Pamukkale'de yer alan diğer konut ise 745 bin TL bedelle satışa çıkarıldı.

Satış Fiyatları ve Konut Özellikleri Tablosu

Öncelikli Satış Hakkı Nedir?

Öncelikli satış hakkı; kamu konutların içerisinde kamu personellerinin yaşaması durumunda konutların satışları için ilk personellere sorulur. Kamu personelleri içerisinde yaşadıkları lojmanları almak istemeleri durumunda kurumlar ilan edilen bedel üzerinden satışları o personellere yaparlar. Ancak kamu personelleri kamu konutlarını almak istemezlerse konut satışı herkese açık gerçekleşir.

DENİZLİ KONUTLARI İÇİN NEREYE BAŞVURU YAPMALIYIM?

Denizli İl Milli Emlak Müdürlüğünün satışa çıkardığı konutlar için başvurua bulunacak olanlar başvurularını kuruma yapacaklar. Yukarıda tabloda yer alan geçici ihale bedelini ödeyecek olan vatandaşlar makbuz alacaklar. Daha sonra ihale şartnamesinde yer alan diğer başvuru evraklarını tamamlayacak olan vatandaşlar başvurularını makbuz ve diğer evraklarla birlikte yapacaklar.

İhaleye Katılmadan Önce Şartname Almak Zorundasınız

İhaleye katılmak isteyenler Denizli İl Milli Emlak Müdürlüğünden ihale şartnamesini ücretsiz görebilecekler. Burada yer alan şartlar ve fiyatlar kişiye uygun olması durumunda ihaleye katılım sağlanacak. İhale katılımları için şartnamede yer alan başvuru evrakları ve geçici teminat bedelinin ödendiğini gösterir makbuzla başvuru süreci tamamlanacak. Başvuru sürecinin ardından ise 13 Ağustos 2021 tarihinde ihaleye katılacak olan istekliler tekliflerini sunacaklar.

Emlak Haberleri Haberleri