19 Bin 630 Yabancı Ev Satın Alarak Türk Vatandaşı Oldu!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı merak edilen rakamları açıkladı. 250 bin dolar ve üzeri tutarlı taşınmaz alarak Türk vatandaşı olan yabancı sayısı belli oldu.

Yapılan yasal düzenleme ile Türk vatandaşı olmak isteyen yabancıların alması gereken taşınmaz tutarı sınırı 250 bin dolara çekilmişti. 1 Milyon dolar olarak uygulanan sınırın 250 bin dolara çekilmesi ile beraber yabancıların Türkiye'ye olan ilgisi katlanmıştı.

CHP Bursa Milletvekili Erkan Aydın tarafından verilen soru önergesini yanıtlayan Çevre ve Şehircilik Bakanlığı merak edilen rakamı açıkladı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından açıklanan verilerden derlenen bilgilere göre 250 bin dolar ve üstü değerinde gayrimenkul alan 19 bin 630 kişinin Türk vatandaşı oldu.

29 BİN KONUT VE İŞYERİ İLE 1.218 TARLA VE ARSA SATIN ALDILAR!

250 bin dolar ve üzerinde değere sahip olan taşınmaz alan yabancılara Türk vatandaşı olma imkanı sunulmuştu. Daha önce 1 milyon dolar olarak uygulanan sınır yapılan kanun değişikliği ile 250 bin dolara çekilirken CHP Bursa Milletvekili Erkan Aydın Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na 2018-2021 döneminde Türk vatandaşlığının kaç yabancıya konut veya işyeri karşılığında verildiğini yönelik bir soru önergesi verdi.

Soru önergesine yanıt veren Çevre ve Şehircilik Bakanlığı “19 bin 630 yabancı gerçek kişi, T.C. vatandaşlığı amacıyla 30 bin 358 adet taşınmaz edinerek uygunluk belgesi almaya hak kazanmıştır” ifadelerine yer vererek merak edilen rakamı açıkladı.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum soru önergesini yanıtlayarak merak edilen rakamları açıkladı. Verilen yanıta göre değeri 250 bin dolar ve üzeri olan bin 218 adet arsa ve tarla ile 29 bin 140 konut ve işyeri yabancılara satıldı. Bu taşınmazları satın alan 19 bin 630 yabancı ise Türk vatandaşı olmaya hak kazandı ve Türk Pasaportu aldı.

Emlak Haberleri Haberleri