2. El Araç Piyasası Sonrası İkinci El Konut Sektörüne Yeni Düzenleme! Fırsatçı Ev Sahipleri Fahiş Zam Yapamayacak

Ticaret Bakanlığı yapmış olduğu düzenleme ile ikinci el araç piyasası hakkında çok sayıda önemli düzenlemeye gitmişti.

Ticaret Bakanlığı yapmış olduğu düzenleme ile ikinci el araç piyasası hakkında çok sayıda önemli düzenlemeye gitmişti. Benzer bir düzenleme de ikinci el konut sektörü için geliyor. Özellikle de düşük faizli konut kredisi destek kampanyası döneminde ikinci el konutlara yapılan fahiş zamlar büyük tepki çekmiş, ev sahibi olmak isteyen vatandaş mağdur edilmişti. Fırsatçı ev sahiplerini üzecek gelişmeler haberimizde...

Yasal düzenlemeler tüm hızı ile devam eden Ticaret Bakanlığı ikinci el araç piyasası sonrası rotasını ikinci el konut sektörüne çevirdi.



FIRSATÇI EV SAHİPLERİNE KÖTÜ HABER GELDİ! ARTIK KONUT FİYATLARINA FAHİŞ ZAMLAR YAPILAMAYACAK



Hatırlanacağı üzere 1 Haziran 2020 tarihinde yeni normala geçiş dönemi nedeniyle kamu bankaları bazı sektörlere ucuz kredi desteği vereceğini duyurmuştu.



Bu sektörlerden biri de konut sektörü olmuş, kamu bankaları arasında yer alan Ziraat Bankası, Halkbank ve Vakıfbank tarafından ilk 1 senesi ödemesiz dönemli, yüzde 0.64 faiz oranı ile sıfır, yüzde 0.74 faiz oranı ile ise ikinci el konut kredisi desteği sağlanmaya başlanmıştı.



Yapılan kampanya büyük yankı uyandırırken hem düşük faiz hem de 1 sene erteleme imkanı sunulması vatandaşı harekete geçirmiş adeta konut talebinde büyük bir patlama yaşanmıştı. Konuta olan talebin hızla artması sonrasında ise fırsatçılar devreye girmiş, konut fiyatlarına zam yağmuru başlamış, bir gecede ilanlara nerede ise yüzde 40 - 50 oranına varan zamlar gelmişti.





Emlak sektöründeki gelişmeleri yakından takip etmek için;



İnstagram Hesabımız için TIKLAYIN



Android uygulamamız için TIKLAYINIZ

İOS uygulamamız için TIKLAYINIZ



KISA SÜRE İÇERİSİNDE YÜRÜRLÜĞE GİRECEK, EMLAK SEKTÖRÜNDE SUNİ FİYAT ARTIŞLARI ENGELLENECEK!



Konu hakkında özel bir haber kaleme alan Sabah Gazetesi yazarı Hazal Ateş, Ticaret Bakanlığı tarafından yayımlanan taşınmaz ticaretine ilişkin yönetmelikte değişiklik yapılacağını duyurdu.



Yapılan değişiklik ile beraber konut piyasasında oluşan fahiş zam furyası durdurulacak, taşınmaz ticareti bilgi sistemi kurulacak.



Taşınmaz ticareti bilgi sistemi sayesinde her ikinci el konutun kendisine ait künyesi olacak ve bu konutun bina yaşı, zemin etüdü ve imar bilgileri yer alacak.



Emlak365.com


Emlak Haberleri Haberleri