2 Sene Önce Açılan Balıkesir Havalimanı'na Tek Bir Uçak Dahi İnmedi! İşte Nedeni

Hayalet Havalimanı olarak anılan, 76 milyon liralık yatırım ile hayata geçirilen Balıkesir Havalimanı yeni ihaleler ile gündeme geldi. Balıkesir Havalimanı'na neden uçak inmiyor?

Balıkesir Merkez Havalimanı bir kere daha yapılan yeni ihaleler ile gündeme geldi. 10 Şubat 2020 tarihinde resmi olarak açılışı yapılan, 2 senedir teknik olarak açık olan ve çalışanları bulunan havalimanına henüz ilk resmi uçak inişi gerçekleşmedi.

76 milyon liralık yatırım ile hayata geçirilen Balıkesir Havalimanı projesinde Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü tarafından iki ihale gerçekleştirildi. İlk ihalede 1 milyon 150 bin kW elektrik alımı işi için teklif toplanırken ikinci ihalenin ise kullanılmayan havalimanı pistinin etrafını saran ve uçuş güvenliğini tehlikeye atan otların temizlenmesi için yapılacağı açıklandı.

BALIKESİR MERKEZ HAVALİMANINA NEDEN UÇAK İNMİYOR, NEDEN ÇALIŞMIYOR?

10 Şubat 2020 tarihinde açılmasına rağmen henüz tek bir uçağın dahi iniş yapmadığı Balıkesir Merkez Havalimanı akıbeti merak konusu olurken konu hakkında verilen soru önergesini yanıtlayan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu havalimanının çalışmama nedenini pandemi olarak göstermişti.

Yapılan açıklamaya tepki gösteren soru önergesinin sahibi CHP Balıkesir Milletvekili Fikret Şahin ise 1 Temmuz tarihi itibari ile tüm yasakların kaldırıldığı ve uçakların seferlerine başladığını, 1 milyon yolcu garantisi verilen havalimanın kapalı kalmasının ise ülke ekonomisine büyük zarar verdiğini belirterek havalimanının derhal açılmasını talep etmişti.

CHP Balıkesir Milletvekili Ensar Aytekin konu hakkında yeni açıklama yaparak elektrik ihalesinin ardından ot ihalesine çıkıldığını belirterek "Havaalanı yapıyorlar, üzerine uçak inmiyor, uçak inmediği için ot bitiyor, sonra o otları da kaldırıp ihaleyle satıyorlar" diyerek tepki gösterdi.

Emlak Haberleri Haberleri