200 kiracısı olan fırsatçı ev sahibinin zam oyununu mahkeme bozdu!

200 kiracısı olan ev sahibi kiracılarına TÜFE artışı gerekçesi ile icraya vererek zam tehdidi gerçekleştirince devreye mahkeme girdi.

Ankara'da özel bir sitede yaşayan kiracılar kendilerine gönderilen icra kağıdı ile büyük bir şok yaşamış, soluğu mahkemede almıştı. Sitede 200 kiracısı olan ev sahibi "Kiracı her kira döneminde mutlaka bir önceki ayın TÜFE 12 aylık ortalaması artışı yapmak zorunda" maddesi üzerinden kiracılarına dava açan ev sahibi kiracılarını icraya vermişti. 

Kira hukukunda yer alan madde üzerinden geriye dönük 5 senelik kira artışı farkını talep eden ev sahibi avukatları aracılığı ile dava açmıştı. Tebligat kağıdı gelen kiracılar hemen ev sahibini ararken ev sahibi ise icrayı tek bir şartla durduracağını, kendi istediği kira rakamının ödenmesi durumunda ya da bu rakam kabul edilmiyorsa hemen evin boşaltılmasını talep etti. 

KİRA SÖZLEŞMESİ İMZALARKEN DİKKAT! MUTLAKA BU İBARE YER ALSIN

Ev sahibinin gönderdiği tebligat sonrasında mahkemede soluğu alan kiracılar da karşı hukuk savaşı başlattılar. Kiracıların tutmuş olduğu avukat Oğuzhan Muhammet Gündoğmuş tek tek tüm kiracıları incelediklerini belirterek sunmuş oldukları deliller sonrasında mahkemeyi kazandıklarını söyledi. 

Gündoğmuş kira sözleşmesi imzalayan kiracıları da uyararak "Kiracılar, kira sözleşmesinde özellikle şu maddeye dikkat etsinler: 'Bir sonraki yıl kiracı oturmak isterse TEFETÜFE ortalamasındaki zammı kabul eder.' Bu madde yanlış. Bu maddenin yerine 'Kiracı bir sonraki yıl devam etmek isterse ev sahibiyle anlaşacağı miktarda ya da TEFETÜFE ortalaması oranındaki artırım ek kira sözleşmesi olarak yazılacaktır' maddesi kiracıları koruyacaktır" dedi. Kira sözleşmesi imzalarken zam oranı büyük önem taşıyor. 

Emlak Haberleri Haberleri