2011'den sonra yaptığı tüm binalar yerle bir oldu!

Hatay’da çokça konut projesi yapan Özburak İnşaat’ın son 12 yılda yapılan tüm projelerinin depremde yıkıldığı bildirildi. Şirketin sahibi Hikmet Günsay en iyi malzeme ve en iyi teknoloji ile binaları yaptıklarını söyleyerek konut satışı yapmıştı.

Yaşanan büyük deprem felaketi depremin etkilediği illerde yapı stoku sorununu tüm çıplaklığı ile gözler önüne serdi. Deprem riski bulunan illerdeki yapıların hiç de depreme dayanıklı olarak inşa edilmedikleri acı bir şekilde görüldü. Bunun üzerine tüm gözler bu yıkılan binaları yapan inşaat şirketlerine ve müteahhitlere çevrildi. Adalet Bakanlığı tarafından sorumlular hakkında soruşturmalar başlatılırken Hatay’da Özburak İnşaat firması dikkatleri çekti.

2011'DEN SONRA YAPTIĞI TÜM BİNALAR YIKILDI!

Hatay’da faaliyet gösteren ve çok sayıda konut projesi yaparak vatandaşlara konut satan Özburak İnşaat’ın 2011 yılından sonra yapmış olduğu tüm binalar yıkıldı. Tek bir bina bile ayakta kalamazken Özburak İnşaat bu konutları “En iyi teknoloji, en iyi malzeme” reklamıyla pazarlamıştı. İlgili projelerden konut satın alıp ailelerine güvenli evlerde yaşama imkanı verdiğini düşünenler ise sevdikleriyle beraber enkaz altında kalıp can verdiler.

AYAKTA KALAN TEK PARÇA YOK!

Deprem yönetmeliğine uygun olarak inşa edildiği söylenen binaların yerle bir olması büyük tepki çekti. Gazeteci Bahadır Özgür konuya dair bir açıklama yaparak, “Özburak İnşaat’ın şimdilik teyit edilmiş bilgi olarak binalarının yüzde 25’i yıkıldı. 2011 sonrası yapılmış tüm binalar yıkılmış. Neredeyse ayakta kalan tek parça bile yok. İlk incelememiz gereken inşaatçı bunlar. Hikmet Günsay 2001’de inşaatçılığa başlamış ve 2005 yılında Özburak İnşaat’ı kurmuş.” dedi.

Eleştirilerin hedefi olan Özburak İnşaat’ın sahibi Hükmet Günsay önceki yıllarda verdiği bir röportajında, “İlkokul mezunuyum. 1.500’den fazla konut yaptım.” demişti. Bu açıklama bile deprem felaketinin neden bu kadar büyük çaplı olduğunu gösteriyor. 

Emlak Haberleri Haberleri