2018 Ekim Kira Artış Zam Oranı ve Enflasyon Rakamları Ne Zaman Açıklanacak?

Büyük bir heyecanla beklenen kira zam oranı açıklanıyor. Peki, kira artış oranı ne kadar olacak, ÜFE mi yoksa TÜFE üzerinden mi hesaplanacak?

Büyük bir heyecanla beklenen kira zam oranı açıklanıyor. Peki, kira artış oranı ne kadar olacak, ÜFE mi yoksa TÜFE üzerinden mi hesaplanacak?

Ekim ayı kira artış oranı yarın sabah açıklanacak.



TÜİK Eylül enflasyonu verileri yarın sabah saat 10.00 itibari ile açıklanacak. Açıklanan rakamlar arasında yer alacak olan TÜFE ÜFE oranları ise Ekim ayında kira sözleşmeleri yenilenecek olan kiracılara uygulanacak kira zam oranı olması açısından büyük önem taşıyor.



Ekim Kira Artış Oranı ÜFE TÜFE Hesaplaması Nasıl Yapılacak?



Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak tarafından açıklanan Yeni Ekonomi Programı içerisinde kiracıları da yakından ilgilendiren son derece önemli bir maddeye yer verilmişti.



Açıklanan yeni programda kiracılara zam oranı için ÜFE rakamları yerine TÜFE rakamlarının uygulanacağı maddeside yer almıştı. Ancak yeni ekonomi programının 2019 yılı itibari ile yürürlüğe girecek olması ne yazık ki Ekim, Kasım ve Aralık 2018 kira artış oranı için yine ÜFE rakamlarının kullanılacağı anlamına geliyor.



Yani Ekim kira artış oranı olarak TÜİK ÜFE rakamları uygulanacak. Eylül ayı enflasyon beklentisi rakamlarında da ortaya çıktığı gibi ne yazık ki milyonlarca kiracı bu ay 2018 yılının en yüksek kira artış oranı ile karşı karşıya kalacak.



Kira Artış Oranı İçin Ev Sahibiniz İle Uzlaşmaya Gidin



Gayrimenkul kiralama uzmanları kiracılara ev sahipleri ile uzlaşmaya gitmeleri yönünde tavsiyelerde bulunuyorlar.



Bilindiği üzere ev sahipleri kiracılarına ÜFE üzerinden zam yapıyor ancak bu oran uygulanabilecek en yüksek kira zam oranı sınırı olarak uygulamaya alınıyor. Yani ev sahibi bu oranın üstüne geçemezken bu oranın altında kiracısı ile uzlaşmaya vardığı herhangi bir oranı uygulama hakkına sahip bulunuyor.



Ekim 2018 kira artış oranı yarın açıklanır açıklanmaz hemen sitemize eklenecek olup aynı yazımızın içerisinde örnek kira artış oranı hesaplaması ve tüm diğer detaylara yer verilecektir. Yarın gelişmelerden anında haberdar olmak için uygulamamızı indirebilirsiniz...



Android uygulamamız için TIKLAYINIZ

İOS uygulamamız için TIKLAYINIZ

Facebook sayfamız için TIKLAYINIZ



Twitter sayfamız için TIKLAYINIZ



Haber Kaynağı: emlak365.com



NOT: BU HABERİN İZİNSİZ, AKTİF LİNK VERİLMEDEN, BİR BÖLÜMÜNÜN ALINMASI VEYA TAMAMININ KOPYANIP KULLANILMASI DURUMUNDA HUKUKİ SÜREÇ BAŞLATILACAKTIR…"


Emlak Haberleri Haberleri