2020 Yılında Kaç TL Emlak Vergisi Ödeyeceksiniz? İşte E Devlet Emlak Vergisi Sorgulama Linki

Emlak vergisi ertelendi mi sorularına yanıt aranırken vatandaş 2020 yılında kaç lira emlak vergisi ödeyeceğini merak ediyor.

Emlak vergisi ertelendi mi sorularına yanıt aranırken vatandaş 2020 yılında kaç lira emlak vergisi ödeyeceğini merak ediyor. E devlet üzerinden emlak vergisi sorgulama nasıl yapılır, emlak vergisi nereden, nasıl ödenir, internetten emlak vergisi nasıl ödenir, bu sene emlak vergisi kaç lira oldu, 2020 emlak vergisi ertelenecek mi? Soruların yanıtları haberimizde...

Emlak vergisi ödeme tarihleri için 1. taksit ödeme dönemi devam ediyor.



EMLAK VERGİSİ ERTELENDİ Mİ / ERTELENECEK Mİ 2020?



Emlak vergisi 2020 ödeme tarihleri devam ederken korana virüs salgını nedeni ile erteleme yapılması talep edilmişti.



Konu hakkında meclise CHP Mersin Milletvekili Cengiz Gökçel tarafından verilen kanun teklifinde korana virüs nedeni ile 1 yıllık erteleme yapılması istenmişti.



EMLAK VERGİSİ ERTELEMESİ İÇİN MECLİSE VERİLEN EMLAK VERGİSİ KANUNDA DEĞİŞİKLİK YAPILMASI HAKKINDA KANUN TEKLİFİ



MADDE 1: 29/7/1970 tarih ve 1319 sayılı Emlak Vergisi Kanununa Geçici Madde 24'ten sonra gelmek üzere aşağıdaki madde eklenmiştir:



"Geçici Madde 25 – Covid-19 pandemisiyle mücadele kapsamında 2020 yılına ait emlak vergisi ödemelerinin birinci ve ikinci taksiti 2021 yılı Ocak ayında alınmak üzere faizsiz olarak ertelenmiştir."



MADDE 2: Bu Kanun yayımı tarihinde yürürlüğe girer.



MADDE 3: Bu Kanun hükümlerini Cumhurbaşkanı yürütür.





2020 YILI EMLAK VERGİSİ ARTIŞ ORANI / YENİDEN DEĞERLEME ORANI YÜZDE KAÇ OLDU?



Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından 28 Aralık 2019 tarihli Resmi Gazete ile yayımlanan yeni Emlak Vergisi Kanunu Tebliği ile 2019 yılı için yeniden değerleme oranı %22,5 olarak belirlendiği, emlak vergisi yeniden değerleme oranı olarak ise bu rakamın yarısının yani yüzde 11.29 rakamının uygulunacağı ilan edildi.



Yayımlanan yeni tebliğe göre 2020 yılında emlak vergisi tutarları yüzde 11,29 oranında artış gösterdi. Yani 2019 yılında 100 lira emlak vergisi ödeyen kişiler bu sene yüzde 11,29 oranında artış göstererek 111,29 lira olarak ödeme yapmakla yükümlü tutulacaklar.



E DEVLET EMLAK VERGİSİ SORGULAMA NEREDEN, NASIL YAPILIR?



E devlet üzerinden emlak vergisi sorgulama işlemi yapılabilmektedir. Bunun için ilk olarak kimlik numarası ve e devlet şifresi ile sisteme giriş yapın.



Ardından belediyeler bölümünü seçin. İlgili bölüme BURADAN TIKLAYARAK ULAŞABİLİRSİNİZ...





Burada yaşadığınız şehri seçin ve görüntüle butonuna basın. Biz Ankara / Keçiören Belediyesi için örnek sorgulama yapmayı tercih ettik.



Gelen sayfanın alt bölümünde yer alan ilçe belediyeleri bölümüne ilerleyin ve burada yaşadığınız ilçeyi seçerek üzerine tıklayın.





Burada yer alan yaşadığınız ilçe belediyesini seçin ve gelen yeni ekranda e belediye hizmetleri kategorisinde yer alan tahakkuk bilgileri sorgulama linkini tıklayın.





Linki tıkladığınız anda 2020 yılı için ödemeniz gereken emlak vergisi ödeme rakamlarını görüntüleyebilirsiniz.





Bu rakamlar 2020 yılında ödemeniz gereken emlak vergisi tutarları olmakla beraber isteyen kişiler Mayıs ayı sonuna kadar tek seferde ödeme yapabileceği gibi isteyen kişiler için ise Kasım ayında olmak üzere 2 eşit taksit halinde ödeme imkanı sunulacak.



Emlak365.com


Emlak Haberleri Haberleri