2020 Yılının İlk 6 Ayında Yabancılara 20 Binden Fazla Konut, Binden Fazla Arsa Satın Aldı!

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü tarafından açıklanan son rakamlara göre yabancıların konut ve arsa talepleri pandemi döneminde düştü.

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü tarafından açıklanan son rakamlara göre yabancıların konut ve arsa talepleri pandemi döneminde düştü. Yaşanan virüs salgını sonrasında yabancılara konut ve arsa satış rakamlarında düşüş yaşandı.

Korana virüs salgını döneminde ekonomide yaşanan dalgalanma konut ve gayrimenkul sektörünü olumsuz etkilemişti.



Yaşanan salgın döneminde en çok kayıp yaşayan sektörlerden biri de emlak ve konut sektörü olmuştu.



PANDEMİ DÖNEMİNDE YABANCILARIN KONUT VE ARSA TALEPLERİ DÜŞTÜ!



Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü tarafından açıklanan son verilere göre yabancılara konut satış rakamları düştü.



2019 yılının ilk 6 aylık döneminde yabancılar Türkiye'den 20 bin 408 adet konut ve 1016 adet arsa alımında bulunurken 2020 yılında pandemi dönemi nedeni ile söz konusu rakamlar 16 bin 415 adet konut ve 977 adet arsa seviyesine çekildi.



Söz konusu dönemde yabancılar en çok arsayı 253 alımla İstanbul'dan yaparken bu ilimizi sırası ile Antalya, Bursa, Manisa, Muğla, Sakarya, Tekirdağ, İzmir, Trabzon ve Ankara izledi.



Yabancılar 2020 yılının ilk 6 ayında İstanbul'dan 8 bin 151 adet konut satın alırken bu ilimizi Antalya, Ankara, Bursa, Yalova, Mersin, İzmir, Samsun ve Muğla izledi.



Söz konusu alımı yapan yabancılar ülkelerine göre sınıflandırıldığında Türkiye'den en çok konut alan yabancılar İranlılar olurken en fazla arsa alan yabancı ülke vatandaşları ise Almanlar oldu.



Emlak365.com



Emlak Haberleri Haberleri