2021 Barınma Yardımları Açıklandı! Ev Onarımı, Ev Eşyası, Betonarme Ve Prefabrik Ev Yapımı Parası Veriliyor!

Yeni ev yapacak olan vatandaşlara devlette ev yardımı desteği müjdesi geldi. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk ev yapımı yardımına daire detayları kamuoyuna açıkladı.

Yeni ev yapacak olan vatandaşlara devlette ev yardımı desteği müjdesi geldi. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk ev yapımı yardımına daire detayları kamuoyuna açıkladı.

Türkiye'de vatandaşlara ev yardımları kapsamında devlet destekleri verilmeye devam ediliyor. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk ihtiyaç sahibi aileler için devletin verdiği ev yardımlarına dair detayları açıkladı.



Evlerini onarmak isteyenlere, prefabrik ev yapanlara ve betonarme ev inşa edenlere devlet tarafından belirli miktarlarda ev yardımı desteği ödemesi yapılıyor. Bu devlet desteği vatandaşları adeta sevince boğdu. Şimdi vatandaşlar ev onarımı için ne kadar destek veriliyor, ev onarımı desteği kimlere verilir, prefabrik ev yardımı nasıl alınır, betonarme ev desteği başvurusu nasıl yapılır gibi soruların cevaplarını araştırmaya başladılar.



Ev yardımları konusunda Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk geçtiğimiz aylarda bir bilgilendirme açıklaması yapmıştı. Bakan Selçuk bu açıklamasında, “Devletimiz ihtiyaç sahibi vatandaşların her zaman yanında olmaya devam edecektir. Ev yardımları kapsamında verilen tüm yardımlar süreklidirler. Herhangi bir kesintiye mahal vermeden bu yardımları yapacağız. Evini onarmak isteyen vatandaşlarımız belirli şartları karşıladıkları takdirde 20.000 TL yardım alacaklardır.” demişti. Ev onarma yardımı alma şartları nelerdir? Bu yardım kimlere verilir?



EV ONARIM YARDIMI NASIL ALINIR?



Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın ihtiyaç sahibi ailelere verdiği desteklerden birisi de ev onarım yardımıdır. Bu yardımdan faydalanmak isteyen vatandaşlar yaşadıkları illerin ve ilçelerin Sosyal Yardım Merkezi'ne başvuruda bulunabilirler. Ayrıca daha kolay bir şekilde başvuru yapabilmek için vatandaşlar Alo 144 Sosyal Yardım Hattı'nı arayarak ev onarım yardımı başvurusu yapabilirler. Ev onarım yardımına dair detaylı bilgiler ise yine Alo 144 Sosyal yardım hattı üzerinden edinilebilir. Başvuru yapan vatandaşların ihtiyaçlık durumuna göre kurulan mütevelli heyetlerinden bir karar çıkar ve ev onarım yardımı ödemeleri gerçekleştirilir.





EV EŞYASI YARDIMI ALMA YOLLARI!



Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'Nın ev yardımları içerisinde yer alan bir diğer sosyal yardım da ev eşyası yardımıdır. Yine ihtiyaç sahipleri ev eşyalarını bu sosyal yardımı alarak değiştirebilirler. Bu sosyal yardımdan yeni evlenecek olan çiftler de yararlanabilmektedir. Bu şekilde düğün masrafları azalacağı gibi aile kurmak da kolaylaşacaktır. Şimdi herkes ev eşyası yardımının nasıl alınabileceğini, başvurunun nereye yapılacağını, bu yardımların kimlere verileceğini araştırmaya başladılar. Diğer sosyal yardımlarda olduğu gibi ev eşyası yardımı başvurusunda bulunmak isteyen vatandaşlar yaşadıkları illerdeki veya ilçelerdeki Sosyal Yardım Merkezi'ne giderek başvuru işlemlerini gerçekleştirebilirler. Bu başvurular Alo 144 Sosyal Yardım hattı üzerinden de alınmaktadır.



EV EŞYASI YARDIMI KAÇ TL'DİR?



Ev eşyası yardımı başvurusu yapmayı düşünen ihtiyaç sahibi vatandaşlar bu yardımın miktarını merak ediyorlar. Barınma ihtiyaçları kapsamında vatandaşlara verilen bu ev eşyası yardımına dair miktarlar Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından belirlenmiştir. Başvuru yapan ihtiyaç sahibi ailelere en az 5.000 TL ev eşyası yardımı ödemesi yapılmaktadır. Bu miktar belirlenen ihtiyaca göre artabilmektedir.





PREFABRİK EV YARDIMI ALMA ŞARTLARI NELERDİR?



Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından ihtiyaç sahibi aileler barınma gereksinimlerini karşılayabilmek için prefabrik ev yaptırdıklarında sosyal yardımlar kapsamında Prefabrik Ev Yardımı alabilmektedirler. Bu yardımdan yararlanacak olanlar ihtiyaç şartlarına göre belirlenmektedir. Kırsal bölgelerde yaşayan, sağlıksız ve bakımsız evlerde kalmak zorunda olan vatandaşlara sağlıklı bir ortamda hayatlarını sürdürmelerine olanak sağlamak amacıyla Prefabrik Ev Yardımı verilmektedir.



PREFABRİK EV YARDIMI KAÇ TL'DİR?



Prefabrik Ev Yardımı almayı düşünen ve başvuru işlemlerini gerçekleştirecek vatandaşlar bu sosyal yardımın miktarını merak ediyorlar. Bu sosyal yardım vatandaşlara nakdi olarak verilmektedir. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk Prefabrik Ev Yardımı'nın miktarlarını, “İhityaç sahibi vatandaşlarımıza prefabrik ev yardımı yapıyoruz. Bu kapsamda yardım alacak vatandaşlarımıza 30.000 TL ödeme yapılmaktadır. Bu yardım tamamen prefanrik ev yapımında kullanılmaktadır. Amacımız insanlarımızın sağlıklı koşullarda yaşamlarını sürdürmesidir.” dedi.





PREFABRİK EV YARDIMI BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?



Prefabrik ev yardımı başvurusunun nasıl yapılacağını Bakan Zehra Zümrüt Selçuk açıkladı. Buna göre vatandaşlar yaşadıkları illerde veya ilçelerde Sosyal Yardım Merkezi'ne giderek başvuru işlemlerini yapabilecekler. Bu başvuru işlemleri sırasında ve daha sonra değerlendirme aşamasında ihtiyaç sahipliği kriterleri büyük rol oynayacak. Ayrıca Alo 144 Sosyal Yardım Hattı üzerinden de dileyen vatandaşlar Prefabrik Ev Yardımı başvurularını gerçekleştirebilecekler.





BETONARME EV YARDIMI KİMLERE VERİLİR, ŞARTLARI NELERDİR?



Barınma yardımları kapsamında ihtiyaç sahibi vatandaşlara verilen sosyal yardımlardan birisi de betonarme ev yardımıdır. Sağlıksız koşullarda yaşayan, evleri oldukça bakımsız olan vatandaşlar betonarme ev yapmak için harekete geçtiklerinde devlet tarafından desteklenmektedirler. Betonarme ev yardımı kapsamında vatandaşlardan bazı şartları yerine getirmeleri istenmektedir. Bu şartların en önemlisi yaşanılan evin gerçekten bakımsız olmasıdır. Bir diğeri ise gelir şartıdır. Kişi başı hane geliri asgari ücretin üçte birinden yüksek olmamalıdır. Betonarme ev yardımı almak isteyen vatandaşlar başvuru işlemlerini il ve ilçelerde bulunan Sosyal Yardım Merkezi'nden veya Alo 144 Sosyal Yardım Hattı'ndan yapabilmektedirler.



BETONARME EV YARDIMI KAÇ TL'DİR?



Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından ihtiyaç sahibi vatandaşlara ödenen betonarme ev yardımının miktarının Bakan Zehra Zümrüt Selçuk açıkladı. Bu destek ödemelerinin Sosyal yardımlaşma ve Dayanışmayı Teşvik Fonu'ndan karşılandığı bildirildi. 2021 yılı betonarme ev yapımı yardımı 40.000 TL'dir. Şartları uygun bulunan ve başvuruları onaylanan ihtiyaç sahibi vatandaşlara betonarme ev yapımı yardımı kapsamında tek seferde 40.000 TL destek ödemesi yapılmaktadır.



Emlak365.com

Emlak Haberleri Haberleri