2021 Emlak Vergisi Hesaplanmasında Esas Alınacak İnşaat Maliyet Bedelleri Belirlendi!

2021 yılında uygulanacak olan emlak vergilerinin belirlenmesinde kullanılacak olan bina metrekare normal inşaat maliyet bedelleri tespit edilerek Resmi Gazete'de yayımlandı.

2021 yılında uygulanacak olan emlak vergilerinin belirlenmesinde kullanılacak olan bina metrekare normal inşaat maliyet bedelleri tespit edilerek Resmi Gazete'de yayımlandı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından tespit edilen tutarlar kamuoyuna duyuruldu.

Türkiye'de 2021 yılında emlak vergilerinin belirlenmesinde esas olacak bina metrekare normal inşaat maliyet bedelleri tespit edilerek Resmi gazete'de yayımlandı. Bina türlerine ve sınıflandırmalarına göre belirlenen maliyetler esas alınarak emlak vergilerinin 2021 yılı tutarları hesaplanacak.



2021 EMLAK VERGİSİNİN HESAPLANMASINDA KULLANILACAK İNŞAAT MALİYETLERİ BELİRLENDİ!



Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yapılan tespit çalışmasının ardından yayımlanan Emlak Vergisi Kanunu Genel Tebliği ile 2021 emlak vergisinin belirlenmesinde kullanılacak maliyetler açıklandı.



MALİYETLER AÇIKLANDI



Yayımlanan tebliğde belirtilen maliyet hesaplamalarına göre mesken binalarında lüks inşaatlar için metrekare normal inşaat maliyet bedellerinin asgari sınırı 3.383 TL olurken azami sınırı 3.608 TL oldu. 1. sınıf mesken inşaatlarında asgari sınır 2.236 TL olurken azami tutar 2.413 TL oldu. 2. sınıf mesken inşaatlarında asgari sınır 1.484 TL olurken azami sınır 1.634 TL oldu. 3. sınıf mesken inşaatlarında asgari sınır 1.001 TL olurken azami sınır 1.113 TL oldu. Basit mesken inşaatlarında azami sınır 412 TL olurken azami sınır ise 502 TL oldu.



Tüm bina türleri için inşaat maliyetleri belirlenirken bu tutarlarla emlak vergisi hesaplanması 2021 yılında gerçekleştirilecek. Bu yılın emlak vergileri daha önce belirlenen tutarlar üzerinden hesaplanmaya devam edecek.





Emlak365.com


Emlak Haberleri Haberleri