2021 Yılı Çeşitlerine Göre Güncel Kiremit Fiyatları

İnşaat firmaları için maliyet kalemlerinde yaşanan fiyat değişimleri oldukça önemli. Pandemi sürecinde olağanüstü bir değişim yaşayan inşaat yapı malzemesi fiyatları 2021 yılının girmesinin ardından yeni bir sürece başladı.

İnşaat firmaları için maliyet kalemlerinde yaşanan fiyat değişimleri oldukça önemli. Pandemi sürecinde olağanüstü bir değişim yaşayan inşaat yapı malzemesi fiyatları 2021 yılının girmesinin ardından yeni bir sürece başladı. Salgın döneminde yaşanan sert değer değişimlerinin yerini daha öngörülebilir fiyatlama hesapları aldı.

Özellikle inşaat yapı malzemelerinde dolar kuru kaynaklı yükselişler, Türk Lirasının değer kazanmasıyla geri döndü. Çok sayıda üründe hissedilen fiyat değişimlerinin ardından başta inşaat firmaları olmak üzere güncel fiyatlar yakından takip ediliyor. Emlak365.com olarak bizlerde bu haberimizde kiremit fiyatlarında yaşanan değişimleri araştırdık.

2021 YILI KİREMİT FİYATLARI

İnşaat sektöründe kiremit kullanımı tamamen yapıya göre değişiyor. Çok sayıda çeşitli bulunan kiremit için kullanılacak alan belirgin oluyor. Kullanım alanının dışında kiremit yapım aşaması ve bölgelere oluşan farklılıklar fiyatların belirlenmesinde etkili oluyor. İnşaat sektöründe en yaygın kullanılan kiremit çeşitleri ise Marsilya kiremitler, Akdeniz kiremitler, Alaturka (Osmanlı) kiremitler, Valensiya kiremitler, Granada kiremitler, cam kiremitler, ve renkli kiremitler ile mahya kiremitlerdir.

Marsilya Kiremit: Adet fiyatı 2.85 TL

Akdeniz Kiremit: Adet fiyatı 2.85 TL

Alaturka (Osmanlı) Kiremit: Adet fiyatı 2.80 TL

Granada Kiremit: Adet fiyatı 3.05 TL

Valensiya Kiremit: Adet fiyatı 3.00 TL

Mahya Kiremit: Adet fiyatı 4.50 TL

Yukarıda emlak365.com olarak aktarmış olduğumuz fiyatlar ortalama fiyatlar olup bilgi vermek amacıyla paylaşılmıştır. Bu fiyatlar bölgelere göre değişiklik gösterebilir. Ayrıca üreticilerin, inşaat firmaları ile yapacakları uzun vadeli anlaşmalar fiyatların değişmesine neden olacaktır.

Emlak365.com

Emlak Haberleri Haberleri