2021 Yılında 51 Bin Satış Yapılmıştı, Yabancıya Konut Satışında Hedef 100 Bin Adet Olarak Açıklandı!

Yabacıya konut satışı konusunda sektör hedefini büyütürken sektör yeni hedefini 25 milyar dolar olarak yeniden revize etti, satış rakamı hedefi 100 bin adet olarak belirlendi.

Türkiye yükselen konut fiyatları ve ev kiraları ile dikkat çekmeye devam ederken gayrimenkul de yeniden vatandaşın yeni gözde yatırım araçları arasına girmeyi başarmıştı. Türkiye'nin tüm küresel piyasalarda konut fiyatlarının en çok arttığı ülke olması ve döviz kurlarında yaşanan yükselişin etkisi ile yabancıların konut alımları da hız kazanmıştı.

Pandemi döneminde tüm dünyada konut fiyatları büyük bir hızla yönünü yukarıya çevirirken Türkiye küresel gayrimenkul sektöründe konut fiyatlarının en çok arttığı ülke olarak ilk sırada yer almıştı. Türkiye'de emlak piyasasının büyük bir hızla değerlenmesi ve döviz kurundaki artışın da etkisi ile yabancı yatırımcının iştahı artmış, 2021 senesinde yabancılar ülkemizden 58 bin adet konut alımı yaparak tüm zamanların satış rekorunu kırmıştı.

GAYRİMENKUL SEKTÖRÜNÜN 2025 HEDEFİ AÇIKLANDI: 25 MİLYARLIK SATIŞ!

Konu hakkında açıklamalarda bulunan Gayrimenkul Yurt Dışı Satış Derneği (GİGDER) Başkanı Ömer Faruk Akbal “Sektörümüzün özverisi ve kamunun ortaya koyduğu teşviklerle beraber 2025 yılında yabancıya satışta 100 bin adedi yakalayarak 25 milyar dolarlık döviz gelirine ulaşmayı öngörüyoruz. Bununla birlikte 2025 yılında dünyada gayrimenkul yatırımını çeken ilk 10 ülke arasında olduğumuz listede ilk 5’e girme hedefimiz var. En büyük rakibimiz Amerika, onu İngiltere, Kanada ve İspanya izliyor” diyerek 2025 hedefini 25 milyar olarak duyurdu.

Türkiye gayrimenkul yatırımı yapmak isteyen yabancıların radarına girmeyi başarırken yabancıların en çok konut aldığı il ise İstanbul olarak öne çıkıyor. Yine gözde tatil merkezleri arasında yer alan Antalya'da yabancı yatırımcının özellikle de Rusların en çok tercih ettiği il olarak sıralamada yer alırken Türkiye'den en çok konut alan yabancılar listesinde ilk 3 içerisinde İran, Irak ve Rus vatandaşları yer alıyor.

Emlak Haberleri Haberleri