2021 Yılında Kira Gelir Beyanı için Üst Sınır Kaç TL Oldu?

2021 yılında kira geliri elde eden vatandaşlar belli bir tutarın üzerinde gelir elde etmeleri durumunda beyanneme verecekler. Peki 2021 yılı için sınır kaç TL oldu? İşte yeni rakamlar.

2021 yılında kira geliri elde eden vatandaşlar belli bir tutarın üzerinde gelir elde etmeleri durumunda beyanneme verecekler. Peki 2021 yılı için sınır kaç TL oldu? İşte yeni rakamlar.

Bilindiği üzere konut veya işyerleri sahipleri bu gayrimenkullerini kiralamaları, gelir elde etmeleri durumunda beyanname vermek zorundalar.



Ev sahibi olan vatandaşlar, Gelir İdaresi Başkanlığı’nın (GİB) sunmuş olduğu Hazır Beyanname Sistemi üzerinden ‘Kira gelir beyannamesi’ işlemlerini gerçekleştirmeleri mümkün. 2021 yılında değişen tutarların ardından ev sahibi olup kazanç elde eden vatandaşları yapacakları işlemleri aktarıyoruz.



2021 KİRA BEYANNAMELERİ NE ZAMAN VERİLİR?



Türkiye genelinde herhangi bir gayrimenkulü olan vatandaşlar için kira beyannameleri ilk bahar döneminde veriliyor. Ayrıca kira geliri belli bir rakamı aşan vatandaşlar yine açıklanan takvim kapsamında ilk taksitlerini ödeyecekler. Ayrıca kira beyanname verme süresinin son gününün resmi tatil gününe rastlaması halinde, tatilden sonraki ilk iş gününün tatil saatine kadar beyanname verilebilir. Ancak uzmanlar bu işlemlerin son günlere bırakılmaması konusunda uyarıyorlar.



KİRA BEYANNEMESİNDE ÜST SINIR



2020 yılının geride kalmasının ardından artık hesaplamalar 2021 yılı verilerine göre olacak. Yeni yılın girmesinin ardından kira gelirinden elde edilen gelir için üst sınır belli oldu. Eğer yıllık kira geliri üst sınırın altında ise, gayrimenkul sahipleri kira gelir beyannamesinden muaf olacaklar. Peki 2021 yılında kira gelir beyannamesi için üst sınır kaç TL olacak? On binlerce gayrimenkul sahibi tarafından aranılan konuya ilişkin detayları Emlak365.com editörleri olarak yanıtlıyoruz.



1-) Kira Gelir Beyannamesi Vermesi Tarihleri: 1 Mart 2021 ile 31 Mart 2021



2-) Kira Geliri Üst Sınırı 2021 Yılı için 7.000 TL



Ev, işyeri, dükkan, konut sahiplerinin 2020 yılında kiraya verdikleri gayrimenkullerinden elde ettikleri gelir 6.600 TL'den az olduğu durumlarda beyannameden muaf tutulmuşlardı. 2020 yılı için 6.600 TL üst sınır 2021 yılında 7.000 TL olarak uygulanacak.



Emlak365.com

Emlak Haberleri Haberleri