2022 Yılı Yabancıya Konut Satışının Patlama Yaşadığı Yıl Olacak!

Gayrimenkul sektörünün geleceği hakkında değerlendirme yapan Aeramas Yönetim Kurulu Başkanı Vedat Arslan, 2022 yılında yabancıya konut satışında hedeflerinin 100 bin olduğunu söyledi.

Aeramas Yönetim Kurulu Başkanı Vedat Arslan, geçtiğimiz Aralık ayında konut satış istatistiklerini değerlendirdi. Fiyat artışları konusuna dikkat çeken Arslan, kur yükselişi nedeniyle yabancı satışının bu sene katlanarak artacağını belirtti.

YABANCIYA KONUT SATIŞI ARTACAK

Aeramas Yönetim Kurulu Başkanı Vedat Arslan, TÜİK'in açıkladığı konut satış istatistiklerini değerlendirerek, kurdaki artışın beklentilerin üzerinde olduğuna ve bub nedenle yerli satışların son 5 yılın en yüksek seviyesine çıktığını belirtti.

İstanbul'daki vatandaşların güneyden konut almaya yöneldiğini söyleyen Arslan, yeni projelerin duyurulmasının kendi başına bir ivme yaratacağı ve bunun da yeni bir satış dalgası oluşturacağına dikkat çekti.

Aralık ayında konut satışlarının kur etkisinde olduğunu ve bunun hem yerli hem de yabancı satışlara doğrudan yansıdığının altını çizen Arslan, bunun hem 2020 hem de 2019 yıllarının üzerine çıkan bir rakam olduğunu dile getirdi.

Döviz kurundaki dalgalanmanın konut fiyatlarında değişime neden olmasıyla, konut almak isteyen ancak kararsız kalan kitlenin bu dönemde harekete geçerek yerli projelerle yerli satışları da artıracağını söyledi.

YABANCIYA SATIŞTA HEDEF 100 BİN!

Aralık 2021'de yabancıya konut satışlarının yıl genelinde toplam satışlar içerisindeki payının yüzde 3,9 olduğuna dikkat çeken Arslan, mevcut yasal düzenlemelerin satışları olumsuz etkileyecek bir düzenlemeye dönüşmemesi halinde bu etkinin devam edeceğini öngördüğünü açıkladı.

Yabancıya satışta bir önceki aya kıyasla yüzde 1,6 oranında artıl olduğunuı, geçen yılın aynı ayına göre yüzde 68,99 oranında bir artış görüldüğünü ve 2019 yılının Aralık ayına kıyasla ise yüzde 41,2 oranında bir artış gözlemlediklerini aktardı.

Aralık ayında hem yerli hem yabancı konut satışında artış beklediklerini belirten Arslan, kur dalgalanması nedeniyle artışın iyice yükseldiğini ve beklentilerinin üzerinde bir rakamla karşılaştıklarını kaydetti.

Gayrimenkul sektörünün 2021 yılını iyi bir şekilde tamamladığını anımsatan Arslan, yabancı satışında aylık 7-8 bin rakamlarına çıkarak rekor kırdıklarını, 2022 yılında hedeflerini artırarak yabancıya satışta 100 bini yakalamayı amaçladıklarını dile getirdi.

Emlak Haberleri Haberleri