2022 Yılında Kanal İstanbul Yapılırsa Borsada Hangi Hisseler Coşar, Mega Proje Hangi Hisse Senetlerini Etkiler?

Kanal İstanbul projesi ülke gündemini meşgul etmeye devam ederken dev proje için Cumhurbaşkanı Erdoğan 2022 senesini işaret etmişti. Kanal İstanbul hangi hisseleri etkiler, hangi şirketlere yarar?

İlk olarak 2011 senesinde o dönem Başbakan olarak görev yapan Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan ve "Çılgın Proje" olarak lanse edilen Kanal İstanbul projesinde aradan geçen 10 senelik süreye rağmen kazı çalışmasına henüz başlanamamıştı. AK Parti'nin son yerel seçimlerde İstanbul'u kaybetmesi ve İstanbul Belediye Başkanı olarak seçilen Ekrem İmamoğlu'nun projeye şiddetle karşı çıkması nedeni ile Kanal İstanbul'un iptal edileceği iddia edilmişti.

Ancak Cumhurbaşkanı Erdoğan muhalefet kanadı ve sivil topluk kuruşlarının büyük bir bölümünün karşı çıkmalarına rağmen dev projeyi yapacaklarını duyurmuştu. 2021 senesinin Haziran ayında düzenlenen temel atma töreni ile dev projeye ilk giriş yapılmış, Kanal İstanbul projesi için Sazlıdere Köprüsü temeli atılmıştı. Cumhurbaşkanı Erdoğan törende yapmış olduğu açıklamasında Kanal İstanbul'u mutlaka yapacaklarını bir kere daha dile getirmişti.

KANAL İSTANBUL HANGİ HİSSELERİ ETKİLER 2022, HANGİ ŞİRKETLERE YARAR?

Kanal İstanbul projesinin üzerindeki çalışmalar devam ederken gözler borsaya çevrildi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılan son açıklamada projenin bir kere daha kesin olarak yapılacağının belirtilmesi ve 2022'de Kanal İstanbul ihalesi için bakanların da açıklamalar yapması borsa yatırımcısını hareketlendirdi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu ile Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum tarafından yapılan açıklamalarda Kanal İstanbul ihalesi için 2022 yılı işaret edilmişti. Kanal İstanbul'da son dakika olarak duyurulan açıklamalar borsada da kulisleri hareketlendirmişti. Kanal İstanbul projesinin açıklanması durumunda borsada ağırlıklı olarak inşaat, hafriyat, demir ve çimento fabrikalarına ait hisselerin coşması bekleniyor. Özellikle de Yeşil Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı, KLYGYO, TEKTU, Halk GYO, Emlak Konut GYO gibi büyük şirketlerin hisselerinde hareketlilik beklenirken finans sektörünün proje hakkında yapılacak olan açıklamaları takip edeceği belirtiliyor.

NOT: Emlak365.com olarak yatırım tavsiyesi verilmemiştir, burada yer alan bilgiler yatırım tavsiyesi olarak değerlendirilemez.

Emlak Haberleri Haberleri