Türkiye'nin en önemli projelerinden birisi olan Çanakkale Köprüsü ile alakalı olarak yeni gelişmeler yaşanıyor. Ulaştırma ve Altyapı bakanı Adil Karaismailoğlu bugün yapımı devam eden Çanakkale Köprüsü'ne giderek incelemelerde bulundu. Beraberindeki heyet ile beraber Çanakkale Köprüsü'nün kedi yolunu kullanarak yürüyen Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu Asya kıtasından Avrupa kıtasına yürüdü.
ÇANAKKALE KÖPRÜSÜ AÇIKLAMASI
Bugünkü Çanakkale Köprüsü ziyareti ile alakalı olarak açıklamalarda bulunan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu köprünün geçiş ücreti hakkında da bilgi verdi. Köprünün açılış ücretini şimdiden açıklayan Bakan Karaismailoğlu, “Şu anda Çanakkale'de mevcut geeçişler gemi ve feribot aracılığı ile yapılıyor. Gemiyle geçildiği zaman 30 dakikanın üzerinde bir geçiş süresi oluyor. Bu süre tabiki gemiye bindikten sonra. Biniş sürecini de eklediğimizde süre daha da uzuyor.
ÇANAKKALE KÖPRÜSÜ GEÇİŞ ÜCRETİ BELLİ OLDU!
Hava bozuk olduğunda gemiler kalkamıyor ve beklemek zorunda kalıyor. Bu da ayrı bir sorun. Buranın havası sık sık rüzgarlı ve sisli olabiliyor. Bundan dolayı da ulaşımda aksamalar meydana geliyor. Şu anda mevcut gemi tarifesine göre sadece otomobilden ve şoförden 85 TL'lik bir ücret alınıyor. Yolcu için de ayrı bir ücretlendirme yapılarak tahsil ediliyor.
6 DAKİKADA GEÇİLECEK
Çanakkale Köprüsü açıldığı zaman uygulanacak olan geçiş ücreti de belli oldu. Köprünün geçiş ücreti 15 euro olacak. Bugünkü kurla hesaplandığında yaklaşık 150 TL oluyor. Bu ücreti ödeyenler çok kuyruk olmadığı günlerde bugün 30 dakika sürecek yolu 6 dakikada geçebilecekler. Çanakkale Köprüsü, Çanakkale Deniz Zaferi'nin 107.ç yıldönümü olan 18 Mart 2022'de hizmete açılacak.” dedi.
ÇANAKKALE KÖPRÜSÜ PROJESİ
1915 Çanakkale Köprüsü Ve otoyolu projesi, Malkara ile Çanakkale arasında Çanakkale Köprüsü'nü de kapsayan 88 kilometrelik otoyol ve 13 kilometrelik bağlantı yolundan oluşuyor. Avrupa'da Sütlüce köyü iel Asya'da Lapseki arasında yer alan köprü dünyanın en uzun orta açıklıklı asma köprüsü olacak.