2022'de Bankasız, Kredisiz Taksitle Ev Nasıl Alınır? 3 Seçenek Var

2022'de kendi evini almak isteyen, peşin parası olmayan, taksit ödeyebilecek durumda olan vatandaşlara 3 seçenek sunuluyor.

Bankacılık işlemleri olmadan, kredi çekmeden taksitle ev nasıl alınır? Kendi evinin olmasını isteyen ve peşin parası olmayan vatandaşların değerlendirebileceği 3 seçeneği kaleme aldık. Ev almak isteyenlerin tercih edebileceği yöntemler, sunulan fırsatlar ve genel maliyet hesapları.

1-) BİRİNCİ SEÇENEK: 120 AY, 180 AY VE 240 AY VADELİ

Kredisiz, bankasız ev almak isteyenlerin ilk tercihleri tabiki TOKİ Ziraat Bankası ve Halkbanka aracılığıyla ev sahibi TOKİ vatandaşların ilk tercihler konumunda. TOKİ müşterilerine ev satışında 120 ay ve 180 ay vade fırsatları sunar. Ev alımları açık konut yada kuralı konut kapsamında olur. Vatandaşlar kendi yaşadıkları şehirler için TOKİ duyurularını takip edebilirler. TOKİ'den ev alacak olan vatandaşlar doğrudan kuruma bağlılar, ödemeler ise Ziraat Bankası yada Halk Bankası üzerinden olur.

2-) İKİNCİ SEÇENEK: FİRMALARIN 120 AY VADELİ KONUT SATIŞ PROJELERİ

Sıfır ev alımı yapacak olanlar için seçeneklerden birisi de konut projesi üreten firmaların duyurularını takip etmek olacak. Birçok konut firması dönem dönem yayımladıkları duyurular ile vadeli ödeme planları ile konut satışı yapıyorlar. Geri ödemeler bir miktar peşinat ve 120 ay vade ile olurken son dönemlerde peşinat olmadan ara dönem ödemeli ve taksitli konut satış seçenekleri bulunuyor.

3-) ÜÇÜNCÜ SEÇENEK: KATILIM FİRMALARI

Hükümetin belirlediği standartları sağlayan firmalar konut satışlarına aracılık etmeye devam ediyorlar. Bu firmalar belli bir tutarda peşinat ödenmesi ve aylık taksit ödenmesi ile vatandaşların konut almalarını sağlıyorlar. Ancak firma belirleme aşaması, kura çekilişi süreci gibi detayların çok iyi belirlenmesi gerekiyor. Vatandaşlar bu noktada maliyet hesaplarını çok iyi bir şekilde yapmalılar.

Emlak Haberleri Haberleri