2022'de kiralık ev fiyatları en çok Antalya'da arttı

TOKİ tarafından satışa sunulan 250 bin sosyal konut projesi ve kira sözleşmelerine getirilen yasal zam sınırı da konut ve kiralık ev fiyatları için beklenen düşüşü getirmedi.

Kiralık ev fiyatlarında yaşanan yükseliş tüm hızı ile devam ederken ev kiralarının en çok yükseliş gösterdiği il Antalya oldu. Türkiye genelinde konut fiyatları son 1 senelik zaman dilimi içerisinde yüzde 174 oranında artış yaşarken kiralık ev fiyatları ise aynı dönemde yüzde 168 zamlandı.

Asgari ücrete açıklanan rekor zamdan sonra daha çalışanlar ilk zamlı maaşı ceplerine koymadan ev sahipleri harekete geçerken, ev kiralarına talep edilen zam ağızları açık bırakıyor. Asgari ücrete yapılan zamdan sonra hem kiralık hem de satılık ev fiyatları zamlandı.

KONUT FİYATLARI EN ÇOK MERSİN'DE ZAMLANDI!

Satılık konut fiyatları için açıklanan endeks verilerine göre Türkiye genelinde konut fiyatlarında yaşanan yükseliş yüzde 168 olarak ilan edildi. Satılık konut fiyatlarında ise yaşanan zam yüzde 174 olarak kayıtlara geçti. Konut fiyatlarına en çok zam yapılan il ise yüzde 209,8 oranında konut fiyatlarına zam gelen Mersin oldu.

EV KİRALARINA EN ÇOK ZAM GELEN İL HANGİSİ?

Rusya ile Ukrayna arasında başlayan savaşın etkisi ile kiralık ev fiyatlarına en çok zam gelen ilimiz ise Antalya oldu. Hem Rus hem de Ukrayna vatandaşlarının yoğun bir şekilde göç ettiği Antalya'da boş kiralık ev bulmak imkansız hale gelirken Bahçeşehir Üniversitesi Ekonomik ve Toplumsal Araştırmalar Merkezi (BETAM) ve Sahibindex'in hazırladığı rapora göre Antalya'da kiralık ev fiyatlarına yüzde 302,3 oranında zam geldi.

Emlak Haberleri Haberleri