2022'nin İlk Lojman İlanları! 54 Daire Satılacak İzmir, Trabzon, Kütahya, Samsun

2022 yılının ilk günlerinde yayımlanan duyurular ile 54 kamu konutunun satışı için önümüzdeki günlerde ihale düzenleneceği duyuruldu. İzmir, Kütahya, Samsun ve Trabzon için ihale duyuruları...

Kamu konutu almak isteyenler için Ocak 2022 döneminin ilk konut satış ilanları yayımlandı. Belediye başkanlığı ve milli emlak müdürlükleri tarafından yayımlanan duyurularda hangi şehirden kaç konut satılacağına ilişkin listeler şöyle;

İzmir Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü bir duyuru ile kendisine ait olan 19 adet dairenin satışını yapacağını açıkladı.

Samsun Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü duyurusunda 29 kamu konutu için ihale düzenleyeceğini açıkladı.

Gediz Milli Emlak Şefliği duyurusunda 2 adet daire için satış ihalesi düzenleneceğini açıkladı.

Karadeniz SGK Merkezi Trabzon'da 4 daire satışı yapacak.

KAMUDAN KONUT ALMAK İSTEYENLER 2022'DE NASIL BİR YOL İZLEYECEK

2022 yılında kamu kurumlarından konut almak isteyenler için süreç kurumların duyurularını yayımlamaya başlamasıyla, başlayacak.

Kendi illerinden konut satışı yapılacağını açıklayan herhangi bir kurum olması durumunda vatandaşlar, öncelikle söz konusu duyurulara basın ilan kurumu, milli emlak müdürlüğünün resmi sitesi yada belediyelerin resmi sitesinden ulaşacaklar.

Kamu konutu ihale duyurusuna ulaşan vatandaşların ilk bakacakları detay öncelikli satış hakkı kapsamı olacak. Eğer satışa çıkarılan kamu konutu satışı öncelikli satış hakkı kapsamındaysa vatandaşlar başvuru yapamayacaklar. Ancak kamu konutu herkese açık ihaleye çıkarılmışsa vatandaşlar ihale başvuru işlemlerine başlayacaklar.

İhale başvuru işlemlerinde şu aşamalar izlenecek.

Vatandaşlar öncelikle almak istedikleri konut için açıklanan muhammen bedel üzerinden geçici teminat bedeli ödemesi yapacaklar. Geçici teminat bedelini ödeyen vatandaşlar daha sonra kurumların talep ettikleri diğer evrakları derleyecekler.

Tüm bu evraklar kuruma teslim edilecek başvuru işlemleri tamamlanacak.

İhale başvuru sürecini tamamlayan vatandaşlar kurumun açıkladığı tarihte ihalelere katılacaklar. İhalede teklif sunacak olan vatandaşlar en yüksek teklifi verdiklerinde ise konutu alma hakkı elde edecekler.

Konutu alma hakkı elde eden vatandaşlar kurum ile satış işlemlerini tamamlayacaklar. Toplu parası olanlar ödemeleri peşin yaparak lojmanları hemen alacaklar. Toplu parası olmayanlar için ise lojman kredisi kullanmak mümkün olacak. Lojman kredisi anlaşmalı bankalar üzerinden standart konut kredisi özellikleri ile hatta bazen daha uygun faizle kullanılabilecek.

Ödeme işlemlerinin tamamlanmasının ardından ise vatandaşlar tapularını alıp yeni evlerinde oturabilecekler.

Emlak Haberleri Haberleri