2023 İçin İlk Tahminler Geldi! Demir, Çimento, Hazır Beton Zamları Konut Fiyatlarını Uçuracak

İnşaat sektörü maliyet krizi ve zam yağmuru altında ezilmeye devam ederken 2023 senesinde konut fiyatları ne olacak? sorusu için ilk tahminler açıklandı. Konut fiyatları düşecek mi, ne zaman düşer?

Tüm dünyada küresel piyasalarda pandemi ve yükselen enflasyon rakamları konut fiyatlarına zam olarak yansımaya devam ederken gözler 2023 senesine çevrilmişti. Ev sahibi olmak ya da konuta yatırım yapmak isteyen kişiler fiyatlar düşer endişesi ile beklemede kalmaya devam ederken konut fiyatlarına indirim beklentisi uzak bir ihtimal olarak kaldı.

Özellikle de son dönemde hazır beton, çimento ve inşaat demiri fiyatları nedeni ile inşaat sektöründe büyük bir maliyet krizi yaşanırken müteahhitler gelen zamlar nedeni ile iş yapamaz hale gelmişti. Zam yağmurundan olumsuz etkilenen müteahhitler şantiyelerde işleri zorunlu olarak yavaşlatma kararı alırken demir fiyatlarına ve çimento fiyatlarına müdahale talep edilmişti.

KONUT FİYATLARI 2023 YILINDA NE OLUR, KONUT FİYATLARINA ZAM DEVAM EDER Mİ?

Konu hakkında katıldığı televizyon programının canlı yayınında açıklama yapan İMKON Başkanı Tahir Tellioğlu konut fiyatlarına yeni zam beklentisi olduğunu duyurdu. İnşaat sektörünün son bir senedir yüzde 200 - 300'lere dayanan bir zam yağmuru etkisi altında olduğunu belirten Tellioğlu müteahhitlerin bu maliyet artışlarını halen fiyatlara tam olarak yansıtamadığını, konut fiyatlarında yukarı yönlü hareketliliğin sürmeye devam edeceğini söyledi.

Yaşanan olumsuzluklar neden ile konut üretimi azalalırken bu da büyük bir konut kıtlığı ve kiralık ev krizi yaşanmasına neden olmuştu. Özellikle de İstanbul, Ankara ve İzmir gibi illerde kiralık ev bulmak son derece zorlaşmış, müteahhitler yeni konut üretimini destekleyen önlemler alınmasını istemişti.

KONUT FİYATLARI DAHA DA ARTAR MI, NE OLURSA, NE ZAMAN DÜŞER?

Haber Kaynağı: Emlak365.com

Emlak Haberleri Haberleri