2023 Öncesi Hükümetin Bir Diğer Planı İmar Barışı Olur Mu?

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nca imar barışı düzenlemesi büyük bir kitle tarafından merakla bekleniyor. Peki Çevre Bakanlığı 2022 veya 2023'te imar barışı düzenlemesi üzerinde çalışıyor mu?

İmar barışı yeniden uygulamaya girmesi beklenen düzenlemelerden bir tanesi. İmar barışı yasası için çok sayıda vatandaş hükümetten adım beklerken 2023 seçimleri için bu adımın gelebileceği iddiaları arttı.

2023 SEÇİMLERİ ÖNCESİNDE İMAR BARIŞI YASASI GELİR Mİ?

En son 2019 yılında uygulanan imar barışı düzenlemesi o dönem milyarlarca TL'lik kazanç anlamına gelmişti. Çevre Bakanlığı ise bu paranın çoğunluğunu kentsel dönüşüm projelerinde değerlendirdi. O dönem çok büyük ilgi gören daha sonra başvuru süreci uzatılan imar barışı düzenlemesinin tamamlanmasının hemen ardından yeni talepler gündeme gelmişti.

2020 yılları ve 2021 dönemi için Çevre Bakanlığı yetkililerine sorulan imar barışı düzenlemesi için bir çalışma olmadığı vurgusu yapılmıştı. O dönem yapılan en dikkat çeken açıklama ise Bakan Yardımcısından gelmişti. O açıklamada yeni bir imar barışı düzenlemesi için çok uzun zaman gerektiği ifade edilmiş ve böyle bir düzenlemenin beklenilmemesi gerektiği söylenmişti.

2023 Seçimleri Öncesinde Bu Strateji Değişir Mi?

O dönem yapılan açıklamaların üzerinden çok zaman geçti. Şimdiye kadar herhangi bir adımın atılmadığı imar barışı düzenlemesinde bundan sonraki dönem atılabilecek adımlar merak ediliyor.

Hükümetin son dönemlerde bir bir uygulamaya aldığı yeni düzenlemeler, yasa değişiklileri, 3600 ek gösterge ve eyt gibi sorunların konuların çözümü için başlatılan çalışmalar imar barışı için umut oldu.

ÇEVRE BAKANLIĞI'NIN BİLİNEN BİR ÇALIŞMASI VAR MI?

İmar barışı düzenlemesine ilişkin sosyal medyada bazı dikkat çeken isimlerden bazı iddialar gündeme gelmeye başladı.

Ancak bakanlık içerisinden imar barışı düzenlemesine dair resmi bir açıklama gelmedi. Bu çerçevede Çevre Bakanlığı'nın bilinen bir imar barışı düzenlemesi yok. Ancak seçimlere daha 14 aylık bir süre olduğundan bu zaman aralığında yeni gelişmeler olabilir.

Emlak365.com olarak bizlerde İmar Barışı düzenlemesine ilişkin son dakika gelişmesi olduğunda anında sitemizden bilgilendirme yapacağız.

EMLAK365.COM ÖZEL HABER

Emlak Haberleri Haberleri