2023 seçimleri öncesi imar barışı yasası çıkacak mı?

Hükümetin 2023 seçimleri öncesinde imar barışı, imar affı için çalışması var mı? Çevre Bakanlığı imar barışı düzenlemesi için çalışmalara başladı mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Çevre Bakanı açıklamaları

2023 seçimleri öncesinde hükümetin çok sayıda alanda radikal düzenlemelere imza atması bekleniyor. Bu düzenlemelerin başında 3600 ek gösterge çalışması geldi. Daha sonraki süreçte büyük bir kesim olan EYT için çalışmalar başlatılacak. Bakanlıkların vatandaşların talep içinde oldukları konular üzerinde çalışmaları devam ederken bir grup vatandaş ise imar barışı düzenlemesi için beklemede.

Peki 2023 Cumhurbaşkanlığı Seçimleri öncesinde Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı başkanlığında bir komisyon oluşturulup yeni bir imar barışı / imar affı düzenlemesi çıkar mı? Emlak365.com olarak son gelişmeleri değerlendiriyoruz.

ÇEVRE BAKANLIĞI'NIN İMAR BARIŞI AFFI ÇALIŞMASI VAR MI?

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nın en önemli gündem maddesi kentsel dönüşüm projeleri. Bakanlık son yıllarda daha çok önem verdiği kentsel yenileme çalışmalarına daha ağırlık vermiş durumda. Özellikle deprem bölgesi olan İstanbul ile diğer riskli büyük kentlerde bu alanda çok önemli çalışmalar var. Kentsel yenileme çalışmalarına çok özel destekler sağlayan bakanlığın 2035 hedefi bulunuyor.

Bakanlığın üzerinde çalıştığı diğer konular arasında yer alan ancak öncelikli sırada bulunmayan düzenlemeler imar barışı da olduğu düşünülüyor.

İmar barışı düzenlemesi için Çevre Bakanlığı'nın bilinen bir çalışması bulunmuyor. Ancak gündemde yer alan bazı iddialarda bakanlığın 2023 seçimleri öncesinde ele alabileceği, tekrar yoğun talep oluşması durumunda değerlendirilebileceği tahmin ediliyor. Geçmiş dönemlerde bazı gazeteciler imar barışının ekonomik sorunlar kapsamında da yeniden gündeme gelebileceği iddiaları basında yer almış ancak bu iddialara dair resmi yanıt gelmemişti.

Genel olarak imar barışı düzenlemesinin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a iletilen ve masasında yer alan düzenlemelerden biri olduğu düşünülüyor. Çevre Bakanlığı'nın da bu konuda önümüzdeki dönemlerde çalışmalara başlayabileceği ve düzenleme için somut adım atabileceği bekleniyor. İmar barışına dair son dakika gelişmesi olması halinde emlak365.com olarak hemen ziyaretçilerimizle paylaşacağız.

Emlak Haberleri Haberleri