21-25 Mart Arası 5 Günlük Süreçte 16 Şehirde Lojman Satılacak! 110.000 TL Açılış Fiyatıyla

Haftanın lojman satış ilanları güncellendi. İstanbul, Ankara, İzmir ve Türkiye'nin çok sayıda kentinde kamuya ait olan, devlet hazinesi kayıtlı evler satışa çıkarıldı. Fiyatlar 110.000 TL'den başlıyor

110.000 TL'den başlayan fiyatlarla lojman satışları için başvurular hafta başından itibaren alınmaya başlayacak. Çoğunluğu Milli Emlak Genel Müdürlüğü ve Belediye Başkanlıkları olmak üzere çok sayıda kurum kendisine ait olan konutların satışını düzenleyece. 21 Mart Pazartesi günü başlayacak olan başvurular ihale tarihlerine göre devam edecek.

PAZARTESİ - CUMA 5 GÜNLÜK SÜREÇTE YAPILACAK OLAN LOJMAN SATIŞLARI

Lojman satış duyurularına bakıldığında son ilanların önemli bir kısmının Ankara ve İstanbul için olduğu görülüyor. Ayrıca duyurularda konutların toplu halde satışları yapılacağı açıklandı. Bazı duyurularda sadece 1 konutun satışının yapılacağı ilan edilirken bazı duyurularda 100 konut için birden ihale düzenleneceği açıklandı.

Güncel kamu konutu satışı ilanlarının tamamına ilişkin listeleri ve kamu konutlarının nasıl alınacağına ilişkin esasları sizlerle paylaşıyoruz. İşte kendi evini almak isteyenler için kurumların yayımladığı o duyurular ve satış yapılacak olan şehirler.

Kamu Konutu Satışı için Yayımlanan İlanlar

Lojman satış listelerinde son duyurular incelendiğinde; Ankara'da Mamak Belediyesinin 37 konutluk bir satış ilanı görülüyor. Listede ikinci sırada İstanbul'da 5 lojman satışı yapılacağı açıklandı. Mersin'de 3 katlı Tripleks bir konutun satılacağı, Bilecik'te 26 adet, Manisa'da ise 100 adet lojman satışı yapılacağı bildirildi.

İL İL LOJMAN SATIŞ DUYURULARI

Kendi şehirlerinde lojman satışı olup olmayacağını merak edenler için tüm listeyi sizlerle paylaşıyoruz. Listelerde vatandaşların ilk dikkat edecekleri husus ihale tarihi. Başvurular bu ihale tarihlerine göre yapılacak. Vatandaşların bu durumu göz önünde bulundurmaları gerekiyor.

Lojman satış duyurularında tüm listeyi yukarıda emlak365.com olarak paylaştık. Söz konusu satış duyurularını kurum kurum yada il il incelemek isteyenler iki farklı yolu tercih edebilirler. 1. tercih kurumların kendi resmi sitelerinden ihale ilanlarına ve başvuru detaylarına ulaşmak. İkinci tercih ise Basın İlan Kurumu (ilan gov tr ) adresinden tüm duyuruları bir arada incelemek.

DEVLETTEN LOJMAN NASIL ALINIR?

Devletten lojman almak isteyenler ne yapmalı? Herhangi bir kamu kurumu kendisine ait daireyi satışa çıkardıysa başvurular herkese açık olur. Satış işlemleri ise açık artırma ile yapıldığından öncesinde ihaleye katılım sağlanacağı kuruma bildirilmeli. Bunun için başvuru toplayan kurumlar daha sonra ise ilan edilen tarihte açık artırma düzenler ve satışları yapar.

Emlak Haberleri Haberleri