2+1, 3+1, 4+1 Dubleks Prefabrik Evlerin Fiyatları! 187 Bin TL'den Başlayan Fiyatlarla Hayalleri Süsleyen Evler Gerçeğe Dönüşüyor!

Prefabrik ev fiyatları en çok aranılan konutlar arasında yer alıyor. Prefabrik ev yaptırmak isteyenler ne kadarlık bir bütçeyi gözden çıkarmak zorundalar. Temmuz 2022 fiyatlarına göre prefabrik evler kaç TL? 100 metrekare prefabrik ev kaç TL’ye yaptırılır?

Prefabrik evler son dönemlerde en gözde yapı tarzlarından birisi haline geldi. Uygun bir araziye sahip olan vatandaşlar ailelerine müstakil bir yaşam imkanı kazandırmak için prefabrik ev yaptırmayı tercih ediyorlar. Pandemi sürecinde yeniden keşfedilen prefabrik evler artık betonarme evlere bir alternatif olarak değil bağımsız bir yapı türü olarak görülüyor. Peki prefabrik ev yaptırmak çok masraflı mı?

PREFABRİK EVLER NEDEN ÇOK TUTTU?

Pandemi sürecinde müstakil bir hayata zorlanan insanlar tercihlerini prefabrik evlerden yana kullandılar. Bu evlerin 1-2 haftalık bir sürede yapılabiliyor olması ana tercih nedenlerinden birisi oldu. Ekonomik olmaları ise bir diğer teşvik nedeni olarak gösteriliyor. Müstakil hayatın bir yaşam tarzına dönüşmesi ile insanlar kalabalık yaşam alanlarından tenha ve özel yaşam alanlarına doğru geçiş yaptılar. Özellikle de büyükşehirlere yakın lokasyonlarda uygun arazisi olanlar prefabrik evlere büyük ilgi gösterdiler.

PREFABRİK EV İÇİN İZİN ALMAK ŞART MI?

Prefabrik ev yaptırmak isteyenlerin ilk merak ettikleri konu her araziye bu evlerin kurulup kurulamayacağı oluyor. Öncelikle bir evin betonarme veya prefabrik olmasında imar durumu açısından bir fark bulunmuyor. Betonarme evler için ilgili belediyeden nasıl izin alınıyorsa prefabrik evler için de izin alınmalıdır. Tek avantaj ise prefabrik ev için izinler betonarme evlere göre çok daha kolay alınabiliyor.

PREFABRİK EVLER DAYANIKLI MI?

Türkiye’de prefabrik ev üretiminde büyük gelişmeler kaydedildi. Oldukça gelişmiş projeler yapılıp bu projelere göre prefabrik ev üretimi yapılırken tüm dayanıklılık testleri de üretim aşamasında gerçekleştiriliyor. Kullanılan malzemelerin beton malzemesine göre daha esnek yapıda olması özellikle depreme karşı daha yüksek bir dayanıklılık imkanı veriyor. Ayrıca kullanım ömrü açısından da prefabrik evler zannedildiği gibi dezavantaja sahip değil. Kaliteli malzeme ile üretilmiş bir prefabrik ev iklim şartları dikkate alınarak tasarlanmışsa 50 yıla kadar kullanım ömrüne sahip olabiliyor. Firmalar zaten bu evler için 3 yıl ile 10 yıl arasında değişen sürelerde garanti veriyorlar.

 PREFABRİK EV FİYATLARI NE KADAR?

Prefabrik ev fiyatları oldukça merak edilen konular arasında yer alıyor. Firmalar tarafından hazırlanmış projeler üzerinden örnek fiyatlamalar görülebiliyor. Buna göre 125 metrekarelik çift katlı prefabrik ev 365 Bin TL'ye, çift katlı 82 metrekarelik prefabrik ev 402 Bin TL'ye, 166 metrekarelik 4+1 prefabrik ev 571 Bin TL'ye, 72 metrekarelik 2+1 prefabrik ev 270 Bin TL'ye yaptırılabiliyor. 

İnternet üzerinden yapılan prefabrik ev fiyatları sorgulamalarına göre 153 metrekarelik dubleks prefabrik ev 630 Bin TL'ye, 123 metrekarelik prefabrik ev 426 Bin TL'ye, 45 metrekarelik prefabrik ev 187 Bin TL'ye ve 97 metrekare prefabrik ev de 250 Bin TL'ye yaptırılabiliyor. 

Emlak Haberleri Haberleri