2+1 prefabrik ev 312.900 TL! 200 Bin TL'sini devlet ödüyor!

Prefabrik ev yaptırmak için karar verenlere devlet desteği imkanı doğru. Devlet bazı vatandaşlara 200 Bin TL prefabrik ev yaptırma yardımı verirken bu yolla 2+1 prefabrik evler çok ucuz fiyata yaptırılabiliyor.

Deprem felaketinin ardından insanlar çok katlı evlerde yaşamak yerine ailelerini daha güven altında yaşatabilecekleri tak katlı müstakil evlere ilgi göstermeye başladılar. Betonarme yapıların depremde yıkım riskinin oldukça yüksek olması farklı yapı tarzlarına büyük bir talep doğurdu. Bu yapılardan birisi de prefabrik evler oluyor. Uygun bir araziye sahip olanlar çok uygun maliyetlerle prefabrik ev yaptırabiliyorlar.

PREFABRİK EVLER NEDEN DEPREME KARŞI DAHA GÜVENLİ?

Prefabrik evlerin depreme karşı neden daha güvenli oldukları araştırılıyor. Bu evler beton gibi ağır bir malzemeden imal edilmiyorlar. Daha hafif bir malzemeden yapıldıkları için yıkım ihtimalinde dahi görülebilecek zarar betonarme evler kadar olmuyor. Ayrıca prefabrik evlerin esneme payları betonarme evlere göre çok daha büyük oluyor. Bu da deprem anında yıkılma ihtimalini oldukça düşürüyor. Bu gerekçelerle prefabrik evler depreme karşı daha güvenli olabiliyorlar.

DEVLET DESTEK VERİYOR!

Prefabrik ev yaptırmak isteyenler için devlet tarafından destek verildiği biliniyor. Özellikle son deprem felaketinden sonra bu destek için araştırmalar hız kazandı. Barınma yardımları kapsamında Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı vatandaşlara prefabrik ev yaptırmaları için 200.000 TL nakit yardımı yapıyor. Ancak bu sosyal yardımdan herkesin yararlanma imkanı bulunmuyor. Aile Bakanlığı bu yardımı oturulmayacak kadar sağlıksız bir eve sahip olan ihtiyaç sahibi vatandaşlara veriyor. İhtiyaç sahibi olmayan vatandaşlar bu prefabrik ev yardımını alamıyorlar.

FİYAT ARAŞTIRMASI YAPILMALI!

Prefabrik ev yaptırmak için karar veren vatandaşların bu evler için fiyat araştırması yapmaları maliyetleri oldukça değiştirebiliyor. Sektörde bir fiyat ortalaması uygulaması yapılmıyor. Bir firma aynı kalitede prefabrik evi 200 Bin TL’ye satarken bir diğer firma bunu 300 Bin TL’den satabiliyor. Bunun için de fiyat araştırması yapılıp karşılaştırmalı bir değerlendirme uygulandıktan sonra karar verilmeli.

2+1 PREFABRİK EV FİYATI NE KADAR?

Prefabrik ev yaptırmak isteyenler internette kolayca ulaşabilecekleri bir fiyatlamayı Emlak365 okuyucuları için inceliyoruz. Buna göre 70 metrekarelik 2+1 prefabrik ev için 312.900 TL fiyat veriliyor. Oldukça ferah bir iç tasarıma sahip olan bu prefabrik evi yaptırmak isteyenler 200.000 TL devlet desteği almaları durumunda sadece 112.900 TL ödeme yapıyorlar. 

Not: Emlak365 kesinlikle prefabrik ev satışı veya bu satışa aracılık yapmamaktadır. Sadece güncel piyasa verileri bilgilendirme amacıyla haberleştirilmiştir. 

Emlak Haberleri Haberleri