2+1 Ve 3+1 Prefabrik Evler 179 Bin TL'den Başlayan Anahtar Teslim Fiyatlarla Satışta!

Prefabrik ev yaptırmak için fiyat ve taksit imkanlarını araştıranlar Haziran ayı fiyat listelerini merak ediyorlar. Prefabrik ev yaptırmak için güncel fiyatlara göre ne kadar bütçe gerekiyor?

Türkiye'de inşaat maliyetlerinde meydana gelen artışlardan dolayı insanlar betonarme yapılar yerine alternatif yapı modellerine yönelmeye başladılar. Daha ekonomik çözüm olan bu alternatif yapıların başında da prefabrik evler geliyor. Bundan dolayı da son dönemlerde prefabrik evlere yönelik talepler oldukça yükseldi. Prefabrik ev üretimi yapan firmalar bu talepleri karşılamakta zorlanırken bazı firmalar müşterilere ileri tarihli günler vermek durumunda kalıyorlar.

PREFABRİK EV YAPTIRMAK EKONOMİK Mİ?

Prefabrik ev yaptırmanın ekonomik olup olmadığı merak ediliyor. Bu sorunun cevabı prefabrik evin yapılacağı uygun bir arazinin olup olmamasın agöre değişiyor. Eğer uygun bir araziye sahip olunursa prefabrik ev yaptırmak oldukça ekonomik bir yol olabiliyor. Uygun arazisi olanlar firmalar ile görüşüp beğendikleri bir model prefabrik evin kurulumunu günler içerisinde tamamlayabiliyorlar. Üstelik betonarme ev yaptırma için harcanacak olan maliyetin yarı fiyatına bile prefabrik ev yaptırmak mümkün olabiliyor.

PREFABRİK EV YAPTIRMAK İÇİN İZİN ALMAK ŞART MI?

İmar uygulamaları açısından prefabrik evler ile betonarme evler arasında pek bir fark yoktur. Bundan dolayı belediye sınırları içerisinde yer alan bir araziye prefabrik ev yapılacaksa onun izni belediyenin ilgili biriminden alınmalıdır. Bu izin prefabrik ev üreten firmanın değil evi yaptıracak olan kişinin sorumluluğundadır. Prefabrik ev yaptırma kiçin izin almayanların yaptırdıkları evler kaçak yapu muamelesi görüp yıkılma tehlikesi ile karşı karşıya kalabilir.

PREFABRİK EV FİYATLARI NEDEN STANDART DEĞİL?

Prefabrik ev fiyatlarının neden standart olmadığı en çok araştırılan konular arasında yer alıyor. Öncelikle prefabrik evlerin imalatında farklı maliyetler olabiliyor. Kullanılan malzemenin kalitesi, işçilik, nakliye, montaj, kurulum, tesisat gibi maliyetler toplu olarak hesaplanıp fiyat veriliyor. Proje çeşitliliği eklenince firmaların fiyat politikalarının da katkısı ile çok geniş bir fiyat aralığıu oluşabiliyor. Bundan dolayı prefabrik ev yaptırırken detaylı bir fiyat araştırması yapılması gerekiyor?

PREFABRİK EV MODELLERİ VE FİYATLARI

Prefabrik ev fiyatlarında kampanya yapan bir firmanın örnek modelleri ve fiyatlarını Emlak365 okuyucuları için inceledik. Buna göre 59 metrekare büyüklüğündeki 2+1 prefabrik ev için 185.900 TL, 70 metrekare büyüklüğündeki 2+1 ahşap desenli prefabrik ev için 204.900 TL, 100 metrekare büyüklüğündeki 3+1 prefabrik ev için 278.900 TL ve 55 metrekare büyüklüğündeki 2+1 prefabrik ev için 179.900 TL fiyat belirlendi.

Emlak365.com

Emlak Haberleri Haberleri