23 - 24 Nisan 2020 Perşembe ve Cuma Günü Tapu Daireleri Açık Mı, Çalışacak Mı?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yapmış olduğu açıklama ile 23 Nisan 2020 Perşembe günü sokağa çıkma yasağı ilan edildiğini duyurmuştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yapmış olduğu açıklama ile 23 Nisan 2020 Perşembe günü sokağa çıkma yasağı ilan edildiğini duyurmuştu. İçişleri Bakanlığı sokağa çıkma yasağı genelgesi ile ise konu hakkında uygulanacak istisnai durumları açıkladı. Peki, tapu daireleri 23 Nisan Perşembe ve 24 Nisan Cuma günü kapalı mı, ne zaman açılacak, tapu işlemleri yapılıyor mu?

23 Nisan Perşembe günü için beklenen sokağa çıkma yasağı açıklaması dün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapıldı.



Kabine toplantısı sonrasında ulusa sesleniş konuşması yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 23 Nisan Perşembe günü yanı sıra 24 Nisan Cuma günü, 25 Nisan Cumartesi ve 26 Nisan Pazar günü sokağa çıkma yasağı uygulanacağını duyurdu.



23 NİSAN PERŞEMBE GÜNÜ TAPU DAİRELERİ AÇIK MI, KAPALI MI OLACAK?



23 Nisan Perşembe günü resmi tatil olmasının yanı sıra sokağa çıkma yasağı ilan edilmesi nedeni ile de tapu daireleri kapalı olacak.



Yine sokağa çıkma yasağının hafta sonu ile birleştirilmesi ile beraber 24 Nisan Cuma günü de tapu daireleri kapalı olacak ve hizmet vermeyecek.



Cumartesi ve Pazar günü de tatil olan tapu daireleri için çalışmalar 27 Nisan Pazartesi günü çalışmalara başlayacak.



TAPU DAİRELERİ KORANA VİRÜS NEDENİ İLE SADECE BELİRLİ İŞLEMLERİ YAPACAK!



Hatırlanacağı üzere tapu daireleri korana virüs nedeni ile sadece belirli işlemleri almaya başlamıştı.



Süreçte konut satışları için de sadece randevulu işlemler kabul edilecek. Tapu ve Kadastro Genel Müdürlükleri bu süreçte ikinci bir karar açıklanana kadar sadece Satış, ipotek, satış-ipotek ve vatandaş talebinin olmadığı resmi yazı ile yapılan tapu işlemlerini kabul edecek.



Emlak365.com


Emlak Haberleri Haberleri