250 Bin Dolara Ada Satın Aldılar, Kendi Cumhuriyetlerini Kurdular!

Kendi cumhuriyetlerini kurmak isteyen bir grup kafadar bunun için 250 bin doları gözden çıkardılar kendi adalarını satın aldılar. Dünyanın en küçük ülkesini kuracaklar!

Özellikle de pandemi döneminde dünyanın en zengin isimleri ve Hollywood yıldızları kendi adalarını satın aldıkları haberleri ile sık sık gündeme gelmişlerdi. Multi milyonerler satılık ada avına çıkmış, Türkiye'de de ada satışları magazin basınına konu olmuştu.

Dünya basınında bu seferde bir grup kafadarın kendi cumhuriyetlerini kurmak için satın aldıkları ada gündem oldu. 2018 senesinde bir grup girişimcinin hayata geçirdiği 'Let's Buy an Island' Bir Ada Alalım projesi sonunda amacına ulaştı. Mikro Ulus kurmak için yola çıkan kişiler başlattıkları kampanya kapsamında Orta Amerika'da bir Karayip ülkesi olan Belize'de ada satın aldı.

250 BİN DOLARA ADA ALDILAR, MİKRO ULUS KURDULAR!

Dünyanın en yeni mikro ulusu olarak dünya çapında haberlere konu olan Islandia Prensliği kendi milli marşı, bayrağı ve hükümetiyle dikkat çekiyor. Toplamda 4 bin 800 metrekare büyüklüğe sahip olan ada için girişimciler 250 bin dolar ödeme yaptı. Ada aynı zamanda kitle fonlaması ile kurulan ilk cumhuriyet olması ile de ünlendi.

CNN'e konuşan projenin kurucularından Marshall Mayer, "Yatırım yaptığınız ve sahip olduğunuz bir adaya adım atma hissi harika bir duygu" derken adaya turizm geliri için turistik geziler düzenlenmeye başlandı. Kurulan cumhuriyetin en büyük gelirinin turistik gelirlerden elde etmesi beklenirken adanın şimdiden dünya çapında bir üne kavuşması ile bu hedefe kolay bir şekilde ulaşabileceği belirtiliyor. Orta Amerika'da bir Karayip ülkesi olan Belize'den adaya ulaşım sadece 15 dakika sürüyor.

Emlak Haberleri Haberleri