28 Ekim'de tapu daireleri açık mı 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı tapular resmi kurumlar çalışacak mı?

Bu sene Cumhuriyet Bayramı kutlamaları 29 Ekim 2022 Cumartesi gününe denk gelirken yarın tapu açık mı, 28 Ekim 2022 Cuma günü yarım gün mü soruları yanıt aramaya başladı. Peki, tapu daireleri yarın açık mı, 29 Ekim'de çalışıyor mu?

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları için tüm yurtta geri sayım başlarken resmi kurumların çalışma saatleri de merak konusu olmuştu. 29 Ekim bu sene Cumartesi gününe denk gelirken 28 Ekim 2022 Cuma günü için ise yarım gün tatil mi? soruları yanıt aranmaya başlanmıştı. Peki, 29 Ekim resmi tatil mi, 288 Ekim Cuma günü yarım gün mü, tatil var mı, resmi kurumlar açık mı, çalışacak mı?

29 EKİM RESMİ TATİL Mİ, 28 EKİM YARIM GÜN MÜ?

Resmi bayramlar takvimi içerisinde ülkemizde dini bayramlar ve milli bayramlar tatil ilan edilmekte olup bu kapsamda 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı da tatil kapsamında yer almaktadır. Türkiye bu sene Cumhuriyet Bayramı kutlama etkinlikleri kapsamında cumhuriyetin 99. yılını büyük bir coşku ile kutlayacak. 28 Ekim 2022 Cuma günü ise yarım gün tatil olacak. Cumhurbaşkanlığı tarafından bir kararname yayımlanarak yarım gün idari izin verilmesi durumunda bayram tatili 3 güne çıkarken böyle bir karar alınması beklenmiyor. 

29 EKİM'DE RESMİ KURUMLAR TAPU DAİRELERİ AÇIK MI, 28 EKİM CUMA GÜNÜ TAPULAR ÇALIŞACAK MI?

29 Ekim bu sene Cumartesi gününe denk geldiği için zaten hafta sonu kapsamında tüm kamu kurum ve kuruluşları tatil olarak kapalı olacak. 28 Ekim 2022 Cuma günü ise yarım gün tatil olduğu için kamu kurum ve kuruluşlarında olduğu gibi tapu dairelerinde de yarım günlük mesai yapılacak. Öğle yemeği sonrasında şubeler kapanacak ve Pazartesi günü hizmet vermeye başlayacak. 

Emlak Haberleri Haberleri