29 Adet Kamu Konutu ve Tarla Vasıflı Taşınmaz İhaleyle Satılacaktır

Karaman merkezde bulunan bazı kamu konutları ile kamuya ait tarlaların satışı yapılacak. İhale usulü ile yapılacak olan kamu konutu satışlarına başvurular ile başladı. İhale sürecinin detayları ve konut satışlarına dair muhammen bedel tutarları.

Karaman merkezde bulunan bazı kamu konutları ile kamuya ait tarlaların satışı yapılacak. İhale usulü ile yapılacak olan kamu konutu satışlarına başvurular ile başladı. İhale sürecinin detayları ve konut satışlarına dair muhammen bedel tutarları.

Kamu kurum ve kuruluşları ekim ayı döneminde de gayrimenkul satışlarına devam ediyorlar.



Ekim ayının ikinci haftası itibariyle satışa çıkarılan yeni gayrimenkuller arasında arsa, arazi, tarla, konut ve işyeri bulunuyor. Bunların dışında ayrıca kamuya ait gayrimenkullerin belli bir süreliğine kiralanması için de duyurular yayımlanıyor.



YENİ KAMU KONUTU SATIŞ İLANI



Kamu konutlarının satışlarına dair bilinmesi gereken ilk koşul, bu satışlarda öncelik hakkı bulunması. Satış başvuru duyurusunda öncelik hakkına dair yapılan açıklamada, "Kat mülkiyeti veya kat irtifakı kurulan kamu konutlarından ihalenin yapıldığı tarihte; adlarına görev, sıra ve hizmet tahsisli kamu konutu tahsis edilen (şartlı tahsisler dahil) ve fiilen konutta oturanlar öncelikli alım hakkına sahiptir." bilgisi verildi.



29 kamu konutu içerisinde hem dolu olan ve öncelikli satış listesinde yer alan konutlar bulunurken bunun dışında boş olan dairelerde mevcut. Ayrıca tarla satışlarında da öncelik hakkı bulunmuyor.



BAŞVURULAR ŞARTNAMEYE GÖRE YAPILACAK?



Söz konusu kamu konutları ve arsalar için başvuruda bulunacak olan vatandaşlar Karaman Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü Milli Emlak Müdürlüğünden şartnameyi bedelsiz olarak alabilecekler. Burada satışlara dair başvuru evrak listesini alacak olan vatandaşlar ihale tarihe kadar başvurularını bildirecekler.



İhale Tarihi



Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü Milli Emlak Müdürlüğü'nden yapılan satış yeri ve tarihi açıklaması.



"Özellikleri belirtilen 1 ila 13 üncü sıradaki Kamu konutlarının satışı, 14 ila 28 inci sıradaki taşınmazların kiralaması 2886 Sayılı Devlet İhale Kanununun 45. Maddesine göre Açık Teklif Usulü ile hizalarında gösterilen gün ve saatte, Başakşehir, 2020. Sk. No:3, 70200 Merkez/Karaman adresinde bulunan Karaman Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü Hizmet binasının 1 inci katındaki Toplantı salonunda ihale komisyonu huzurunda yapılacaktır."



Söz konusu satışlar için ihale tarihi 13 Ekim ile 14 Ekim olarak açıklandı.



Emlak365.com


Emlak Haberleri Haberleri