2B Tarım Arazisi Satışı Hakkında Rüşvet Operasyonu: Milli Emlak, Tapu, Belediye Çalışanları ve Emlakçılar Gözaltında!

Hazineye ait tarım arazilerinin rüşvet karşılığı usulsüz olarak satıldığı iddiası ile Ankara'nın Çamlıdere ilçesinde operasyon düzenlendi.

Hazineye ait tarım arazilerinin rüşvet karşılığı usulsüz olarak satıldığı iddiası ile Ankara'nın Çamlıdere ilçesinde operasyon düzenlendi. Söz konusu operasyonda usulsüz satış için rüşvet aldığı iddia edilen tapu, milli emlak, belediye ve elektrik dağıtım şirketi çalışanları yanı sıra ilçede emlakçılık yaptığı belirtilen 46 kişi göz altına alındı.

Hazine arazilerinin çiftçilere kazandırılması amacı ile başlatılan 2B tarım arazisi satışı büyük bir rüşvet operasyonuna konu oldu.



Ankara'ya bağlı olan Çamlıdere ilçesinde Ankara Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından yapılan operasyonda 46 kişi gözaltına alındı.



2B ARAZİ SATIŞI İÇİN RÜŞVET OPERASYONU: GÖZALTINA ALINANLAR ARASINDA MİLLİ EMLAK VE TAPU ÇALIŞANLARI DA VAR!



Kızılcahamam Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan rüşvet operasyonu kapsamında suç işlemek amacıyla suç örgütü kurmak, yönetmek ve üye olmak, suç örgütünün faaliyetleri çerçevesinde rüşvet almak, vermek ve aracı olmak, resmi belgede sahtecilik, bilişim sistemi verilerini değiştirmek ve görevi kötüye kullanmak iddiası ile haklarında soruşturma başlatılan 46 kişi gözaltına alındı.



Ankara Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından yapılan operasyonda aralarında Milli Emlak, Tapu Dairesi, Belediye, Elektrik Dağıtım şirketi çalışanları ile emlakçıların olduğu 46 kişi gözaltına alındı.



Operasyonda Çamlıdere'de yer alan hazine arazilerini usulsüz olarak satan, bu arazilerde konut olmamasına rağmen usulsüz olarak rüşvet vererek kapı numarası alındığı ya da elektrik aboneliği başlatıldığı tespit edildi.



Özellikle de hayatını kaybeden ve mirasçıların yasal olarak takip etmedikleri arsaların satışa çıktığı ve rüşvet çarkı ile usulsüz işlemlerin yapıldığı tespit edildği belirtilerek ididalar hakkında yasal soruşturma başlatıldı.



Emlak365.com


Emlak Haberleri Haberleri