3 Aylık Bahar Dönemi Ev Kirası Yardımı! İşte Başvuru Yapacağınız Adres

Bahar döneminde kira yardımı almak isteyenler için süreç başladı. Peki ev kirası yardımı başvuruları nereye nasıl yapılacak? İşte detaylar.

Aile Bakanlığı'nın doğrudan vatandaşların ev kiralarına yönelik sağladığı bir barınma yardımı bulunmuyor. Bakanlığın barınma yardımları ihtiyaç sahibi olan ancak ev yeri bulunan ailelere ev yapım veya tadilat yardımı olarak sağlanıyor. Bu şekilde vatandaşlara daha sağlıklı alanlarda yaşama şansı sağlanıyor. Ev yapım desteği prefabrik yada betonarme ev yardımı olarak sağlanırken tadilat desteği ev onarımı için veriliyor.

Çevre Bakanlığı'nın kira yardımı programı bulunuyor. İllerin kalabalık olma durumuna göre değişen ve uzun süreli sağlanan bu detsek ödemesi de ihtiyaç sahibi olanlara sağlanmıyor. Basında sıkça Çevre Bakanlığı'ndan kira yardımı haberleri gelse de bu destek ödemeleri kentsel dönüşüm kapsamında evi yenilenen vatandaşlara sağlanıyor.

KİRA YARDIMI DESTEĞİ ALMAK İÇİN

Kira yardımı almak isteyenler ise başvurularını belediyelere yapabilirler. İl belediye başkanlıkları ile ilçe belediyeler ihtiyaç sahibi ailelere kira yardımları sağlayabilirler. Bunun dışında sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıfları da kira yardımı sağlayan kurumlar. Ancak tüm bu kurumların kira yardımları programlı ve sürekli sağlanan ödemelerden oluşmuyor. Eğer kurumların ekonomik durumları güçlü ise özel programlar ile vatandaşlara kira yardımı sağlıyorlar.

Bu programlardan biriyle kira yardımı almak isteyenlerin ise haiz olmaları gereken şartlar var.

Başvuru şartlarının ilki hane gelir düzeyinin düşük olması. Eğer ailenin hane geliri düşük, birey sayısı fazla ise destek sağlanır. Yine sosyal güvencesinin olmama durumu, düzenli gelirin olmaması, ailede hasta veya engelli vatandaşların olması kira yardımlarına öncelik sağlanmasını sağlar. Kamu personelleri, düzenli çalışan hane geliri yüksek olan kendine ait taşınmazı gayrimenkulü olanlara kira yardımı sağlanmaz.

Kira Yardımı Başvuruları

Vatandaşlar başvurularını kendi ilçelerinde yer alan belediyeler ile yine ilçe sosyal yardımlaşma birimlerine yazılı yapabilirler. Kira yardımı için ayrıca İl belediye başkanlıkları ile il SYDV birimlerine de başvuru yapılabilir.

Emlak Haberleri Haberleri