3 Büyükşehirdeki Konut Fiyatı Artışı Yatırımcıyı Sevindirdi Alıcıyı Üzdü! İşte Konut Fiyatlarının En Çok Arttığı İlçeler

Ocak 2022 Emlak Endeksi verilerine göre konut fiyatlarının en çok arttığı il ve ilçeler belli oldu. Yüzde 100'ün üzerinde artış görülen il ve ilçelerde yatırımcılar kazanırken, alıcılar kaybetti.

Emlak platformları 3 büyükşehirdeki satılık konut fiyatlarının değişim oranlarını yayınladığı Ocak 2022 Emlak Endeksi verilerini duyurdu. Buna göre son bir yılda konut fiyatlarında yaşanan yukarı yönlü seyrin 3 büyükşehirdeki yansımaları gözler önüne serildi.

İSTANBUL YATIRIMCISI YAŞADI!

2021 yılının ocak ayından 2022 yılının ocak ayına kadar devam eden bir yıllık süreçte, 3 büyükşehir içerisinde yatırımcısına en fazla kazanç sağlayan il yüzde 118 artışla İstanbul oldu. İstanbul'dan sonra yüzde 104 ile Ankara ve yüzde 84 ile İzmir yatırımcılarının yüzünü güldürdü.

İstanbul'da yatırımcı hızla para kazanırken, ocak ayında satılık konutlarda 2021 yılına göre metrekare fiyatları yüzde 75'in üzerinde arttı. İlçe bazında bakıldığında Ümraniye yüzde 179 ile zirvede yer alırken, yine yüzde 100 artış yaşanan ilçeler Gaziosmanpaşa, Bağcılar, Kadıköy, Maltepe, Bakırköy, Üsküdar, Çekmeköy, Ataşehir, Başakşehir, Kartal, Sancaktepe, Kağıthane, Avcılar, Beylikdüzü, Bahçelievler, Pendik, Beşiktaş, Şişli, Silivri, Eyüpsultan, Büyükçekmece ve Beykoz oldu.

ANKARA ETİMESGUT PAHALANDI!

Ocak 2022 Emlak Endeksi verilerine göre, Ankara'da satılık konut sayısı arttı. Ankara'nın Etimesgut ilçesinde son bir yılda yüzde 121'lik fiyat artışı yaşanırken onun peşinden Çankaya, Pursaklar, Sincan, Gölbaşı, Yenimahalle, Keçiören, Altındağ, Mamak ve Polatlı ilçeleri geldi.

İzmir'de de konut fiyatlarının en çok arttuğı ilçelerin başında yüzde 150 ile Foça geldi. Yüzde 100'ün üzerinde artış Seferihisar, Dikili, Menderes, Urla ve Çeşme'de olurken bu ilçeleri Menemen, Gaziemir, Balçova, Karşıyaka, Buca, Karabağlar, Çiğli, Bornova, Konak ve Bayraklı takip ediyor.

Emlak Haberleri Haberleri